Když máte chuť na něco sladkého a čokoládového, ale zároveň nechcete strávit hodiny v kuchyni, mám pro vás ideální recept. Tento čokoládový dezert s kokosem je přesně to, co potřebujete. Je jednoduchý, rychlý a naprosto neodolatelný. Jeho příprava vám zabere jen 15 minut a výsledek bude stát za to. Připravte se na záplavu čokoládové chuti s lahodnou kokosovou texturou, která vás okamžitě přenese do sladkého ráje.

Recept na rychlý čokoládový dezert s kokosem

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 2 vejce
  • 70 g cukru
  • 30 ml oleje
  • 150 ml mléka
  • 120 g mouky
  • 30 g kakaa
  • 7 g prášku do pečiva

Navíc:

  • 2 žloutky
  • 30 g cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 300 ml mléka
  • 40 g másla
  • 150 g čokolády
  • smetana
  • nastrouhaný kokos

Postup přípravy těsta

1. V míse si nejdříve vyšleháme vejce s cukrem do světlé hmoty a ke konci šlehání zapracujeme olej.

2. Nyní přilejeme mléko a stále šleháme.

3. Nyní prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Vše dobře zašleháme.

4. Vymíchané těsto nalejeme do formy vyložené pečícím papírem.

Těsto nalejeme na plech.
Těsto nalejeme na plech.

5. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 – 20 minut.

Příprava krému

1. V hrnci si smícháme žloutky s cukrem a kukuřičným škrobem. Vznikne nám světlá hmota.

Vymícháme světlou hustou hmotu.
Vymícháme světlou hustou hmotu.

2. Dále za stálého míchání přilejeme mléko a zapracujeme ho do hmoty.

3. Hrnec dáme na sporák a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4. Do odstaveného krému nyní zapracujeme máslo a hotový krém přendáme do mísy, kterou přikryjeme potravinářskou fólií a krém necháme vychladnout.

Dokončení

1. Z hotového a vychladlého korpusu nyní vykrajujeme sklenicí kolečka.

Vykrojíme kolečka.
Vykrojíme kolečka.

2. Vychladlý krém ještě jednou promícháme a vložíme ho do sáčku s ustřiženým rohem.

3. Na polovinu vykrojených koleček naneseme krém a zbylou polovinou krém zakryjeme.

Na polovinu naneseme krém.
Na polovinu naneseme krém.

4. V misce si rozpustíme v mikrovlnné troubě nalámanou čokoládu a poté k ní přimícháme trochu smetany.

5. Do čistého sáčku s ustřiženým rohem vložíme polevu a tu naneseme na boční stěny dortíků přes krém.

Na boční stranu naneseme polevu.
Na boční stranu naneseme polevu.

6. Poté hned tyto v čokoládě namočené stěny obalíme v kokosu.

7. Nakonec zbytek polevy naneseme na vrchní část dortíků a necháme ztuhnout.

Zbytkem polevy potřeme vrch.
Zbytkem polevy potřeme vrch.

Go-to dezert

Pamatuji si, jak jsem poprvé tento dezert připravovala v časovém presu, když se blížila návštěva. Měla jsem jen pár minut na to, abych připravila něco, co zapůsobí, a tento recept se ukázal jako naprosto perfektní volba. Od té doby je to můj “go-to” dezert, když potřebuji něco rychlého a zároveň luxusního.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest