5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kebab je tradiční pokrm turecké, kavkazské a asijské kuchyně. Obvykle smažený na jehle nebo pečený na uhlí, na grilu apod. Můžete ho ale připravit poměrně snadno i doma v troubě. Tento recept vám ukáže, jak na to a hotovo budete mít za pouhých 35 minut. Kebab je oblíbené jídlo, které se vyznačuje svými výraznými chutěmi koření a rozmanitostí přípravy. Ať už ho znáte z tureckých, řeckých nebo jiných kuchyní, jeho příprava doma je jednodušší, než si možná myslíte.

Pro přípravu domácího kebabu si připravte

Pro přípravu budete potřebovat 450 g vepřové krkovice, 400 g kuřecího filetu, 0,5 ks cibule, 0,5 ks papriky, 25 g koriandru, 3 stroužky česneku, 80 g másla a koření (paprika, utskho-suneli, šafrán, semínka koriandru, černý pepř a sůl). Papriku a cibuli protáhněte mlýnkem na maso a nechte okapat šťávu, poté nasekejte česnek a koriandr. Umelte vepřové a kuřecí maso, vše smíchejte s máslem a kořením a mleté maso napíchněte na špejle. Pečte v troubě při vysoké teplotě zhruba 12 minut. Podávejte k obědu či večeři.

Přidejte se do naší skupiny pro nejlepší inspirace z kuchyně na Nejlepší recepty

Kebab nabízí nespočet možností přípravy, recept můžete vylepšit:

  • Ras el Hanout: Marocké koření, které dodá kebabu exotickou chuť.
  • Baharat: Blízkovýchodní směs koření pro výraznější chuť.
  • Čerstvý koriandr: Nasekejte a přidejte do směsi masa nebo posypte hotové kebaby.
  • Máta: Nasekaná máta dodá svěžest.
Zdroj obrázku: sovkusom, Domácí kebab z mletého masa plný kořeněných chutí

Recept na tradiční kebab připravený doma

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 23 minut
Čas vaření 12 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 8 porcí
Vyzkoušejte tento recept a užijte si domácí kebab plný autentických chutí

Potřebné vybavení

  • Špejle

Suroviny

  • 450 gramů vepřové krkovice
  • 400 gramů kuřecího filetu
  • 1/2 cibule
  • 1/2 papriky
  • 25 gramů koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 80 gramů másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička pískavice modré
  • 1/2 lžičky šafránu
  • 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup 

  • Papriku a cibuli protlačte mlýnkem na maso.
  • Směs vložte do síta a nechte ji okapat, aby se odstranila přebytečná šťáva.
    Omáčka na domácí kebab

    Zdroj obrázku: sovkusom, Příprava omáčky na dochucení

  • Nasekejte čerstvý koriandr a česnek nadrobno.
  • Vepřové a kuřecí maso umelte v mlýnku na maso s hrubým mletím.
  • V misce smíchejte mleté maso se směsí zeleniny, nasekanými bylinkami, česnekem a koriandrem.
    Dochucení masa

    Zdroj obrázku: sovkusom, Dochucení masa na domácí kebab

  • Přidejte máslo pokojové teploty a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  • Předem namočte špejle ve vodě.
  • Na špejle napíchněte mleté maso a vytvarujte kebab do podlouhlých tvarů.
    Tvarování

    Zdroj obrázku: sovkusom, Tvarování masa na domácí kebab

  • Předehřejte troubu na maximální teplotu a zapněte konvekci.
  • Kebab položte na mřížku v troubě a pod ni umístěte plech na zachycení šťávy.
  • Pečte kebab přibližně 12 minut, dokud není dobře propečený a zlatavý.
  • Vyjměte kebab z trouby a nechte chvíli odpočinout.
  • Podávejte s oblíbenými přílohami, jako je čerstvý zeleninový salát, pita chléb nebo rýže.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Řecká, turecká
Klíčové slovo: domácí kebab, kebab, koření, mleté maso, pečený kebab


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest