Lososový tatarák je super volbou pro všechny milovníky ryb nebo pro ty co hledají zdravější formu předkrmu. Toto jídlo vám skvěle nastartuje chuťové buňky před hlavním chodem a oproti klasickému hovězímu tataráku je plné prospěšných omega-3 mastných kyselin. Připravit si doma tento předkrm není vůbec složité.

Tatarák z lososa je delikatesa, která je oblíbená hlavně kvůli lehkosti, výrazné chuti a snadné přípravě. V naší rodině jsou ryby poměrně v kurzu – všichni, včetně dětí, zbožňujeme pokrmy z ryb. Ať jsou v teplém nebo studeném podání. Tento lososový tatarák je u nás naprostá hvězda. I děti se po něm můžou utlouct, samozřejmě vzhledem k věku mají spíš jen degustační porci 😉. Připravuje se výhradně z čerstvého a kvalitního lososa, který se nakrájí na malé kousky, smíchá se s ingrediencemi jako je cibule, kapary, může být i dijonská hořčice, citronová šťáva a třeba i čerstvý kopr. U nás nechybí ani dochucení trochou olivového oleje a pepřem, což zvýrazní přirozenou chuť lososa. Na rozdíl od běžného tataráku podáváme na opečené topince z bílého pečiva.

Připravujete taky nějaký rybový tatarák? Podělte se s námi o vaše recepty.

Suroviny na tatarák
Foto: Cooky.cz: Suroviny na výrobu tataráku

Recept na výborný lososový tatrák – kapary, jarní cibulka, citronová šťáva a olivový olej

Potřebné ingredience:

  • 250 g čerstvého chlazeného lososa (bez kůže)
  • 1 jarní cibulka
  • lžíce kapar (množství upravte dle chuti)
  • citronovou šťávu (pár kapek – dle chuti)
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička UME octa
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1. Nakrájíme na drobné kostičky lososa, bez kůže. Dále nasekáme nadrobno kapary, jarní cibulku a přidáme k nakrájenému lososu.

2. Vše zamícháme, přidáme olivový olej, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vše promícháme a ochutnáme, chuť ladí každý podle sebe.

Lososový tatarák
Foto: Cooky.cz: Příprava lososového tataráku

3. Lososový tatarák podáváme na opečené topince (v toastovači).

Podáváme ideálně se zeleninovým salátkem.

Obrázek Glazovaného lososa s medem a citrónem

Pečený losos glazovaný citrónem a medem

Tip na závěr

  • Pokud nemáte rádi cibuli, vyměňte jarní cibulku za čerstvý posekaný kopr.
  • Kdo má rád avokádo, rozmačkejte si ho a dejte pod tatarák, zase dostanete jinou nutriční hodnotu pokrmu a je to též dobrota.

Video recept s postupem přípravy tataráku z lososa

Autor: cooky.cz

Zdroj: redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest