Pokud máte rádi ryby, tento fantastický recept na lososa by Vás mohl zaujmout. Úprava lososa podle tohoto receptu je velmi jednoduchá a stojí za vyzkoušení. Recept zaujme svou chutí a celý pokrm máte hotový za 20 minut. Je tedy ideální na pracovní týdny, kdy člověk nemá čas na dlouhé vyvařování v kuchyni.
Marináda velmi dobře podpoří dokonalou šťavnatost a chuť lososa. Medová glazura dodává lososovi sladký nádech. Kyselý citron skvěle kontrastuje s medovou glazurou a dodává jí svěžest. Celkově je glazovaný losos s citrónem a medem skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů. Příprava 10 minut a pečení 15 minut. Jako přílohu můžete zvolit dušenou rýži, zeleninový salát nebo zeleninové kari, na které najdete recept zde.

Recept na lososa glazovaného citrónem a medem
Potřebné vybavení
- Trouba
Suroviny
- 240 g filé z lososa
- 1 lžička česneku v prášku
- 2 citrony (nakrájené na kolečka + 1/4 šťáva)
- 1 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky sladké papriky
- Nasekaná petrželka na servírování
Postup
- Nejprve si vytvoříme marinádu, smícháme: česnekový prášek, citronovou šťávu, med, hořčici, olej a papriku
- Nyní si naskládáme kolečka citronu na dno pekáčku. Navrch vyskládáme filety z lososa
- Připravenou marinádou potřeme lososa ze všech stran
- Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 200 C a pečeme po dobu 12 minut
- Pokud máte rádi křupavou kůrku na lososu, tak po 12 minutách dáme troubu na gril a pečeme ještě dalších 3-5 minut
Video recept
Poznámky
zdroj: Autorský článek cooky.cz