5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Preferujete také raději chuť čerstvého jogurtu i ve sladkých receptech, koláčích a dezertech? Já mám občas chuť na koláče s jogurtovým krémem než velmi sladké klasické krémy. A tento recept na jogurtový koláč je přesně o lehké jogurtové chuti. Vynikající, svěží koláč s nastrouhaným těstem pohladí vaše chuťové buňky svoji vzdušností a pocitem jara.

Vzhledem k tomu, jak je tento domácí jogurtový koláč výborný, mohlo by se zdát, že je i složitý, ale opravdu není. Nejdůležitějším prvkem je přidání chutného a čerstvého jogurtu a nahrubo nastrouhané těsto, díky kterému je korpus velmi vláčný. Zkuste upéct například pro očekávanou návštěvu a uvidíte, že budete litovat, že jste ho neudělali více.

Zdroj obrázku: Kilocalorii, Recept na domácí jogurtový koláč se strouhaným těstem.

Recept na domácí strouhaný jogurtový koláč

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 50 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 1 hodina 25 minut
Pečeme domácí jogurtový koláč, délka pečení 35 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Plech ideálně kulatý o průměru 22 nebo 24 cm
  • 1 Struhadlo

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 200 g Mouky
  • 70 g Moučkového cukru
  • 80 g Másla
  • 2 ks Žloutky
  • 1 lžička Prášku do pečiva
  • Nastrouhaná kůra z 1 citrónu

Ingredience na náplň

  • 400 g Bílého jogurtu
  • 80 g Cukru
  • 2 ks Bílky
  • 3 lžíce Mouky

Postup 

Příprava těsta

  • V míse smícháme cukr a žloutky.
  • Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru citrónu.
  • Těsto vypracujeme a rozdělíme na 2 stejné části.
  • Každou část těsta zvlášť zabalíme do potravinářské fólie nebo sáčku a dáme na 30 min do mrazáku.

Příprava náplně

  • V míse si vymícháme pevný sníh z bílků.
  • Za stálého míchání přidáváme jogurt s cukrem a moukou.

Dokončení

  • Formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Na plech dáme jednu část těsta a vytvarujeme dle dna formy.
  • Na těsto nalijeme celou náplň.
  • Druhou část těsta rovnoměrně nastrouháme přímo nad náplní.
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
  • Po vyndání z trouby necháme zchladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Moučníky, Pečení, Sladké, Svačina
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílý jogurt, koláč, moučník


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest