Není nad domácí pečivo, to snad vysvětlovat nemusíme. Pečivo z obchodu se neustále opakuje, rychle tvrdne, je často bez nápadu a čím dál dražší. Díky našemu speciálnímu majonézovému těstu upečete lehké a nadýchané rohlíčky perfektní na snídani, svačinu nebo jako přílohu. Krémová textura rohlíčku vás okouzlí u prvního sousta. Díky margarínu a sýru zase dostanete chuťovou bohatost a šťavnatost.

Recept na rohlíčky z majonézového těsta

Ingredience pro přípravu

  • 500 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 100 g majonézy
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 100 g margarínu
  • 100 g sýru gouda
  • 1 vejce
  • sezam nebo kmín dle chuti

Postup přípravy

1. Ohřejeme si mléko a přidáme k němu cukr a rozmělněné droždí.

2. Kvásek necháme 10 minut vzejít na teplém místě.

3. Po nastartování kvásku k němu přidáme polovinu dávky mouky, sůl a majonézu.

4. Promícháme a postupně přidáme zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva.

5. Uhněteme nelepivé těsto a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí objem.

6. Po vykynutí těsto rozdělíme na 16 kuliček, které necháme opět 10 minut odpočinout a poté je rozválíme.

7. Každou placku potřeme margarínem, vždy na jeden konec položíme kus sýru gouda a srolujeme v rohlík.

8. Dáme si předehřát troubu na 220°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

9. Srolované rohlíčky rozložíme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.

10. Potřeme je všechny rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo sezamem.

11. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Kynutí těsta.
Zdroj obrázku: depositphotos, Kynutí těsta.

Tip na závěr

Hotové rohlíčky můžete podávat teplé i studené, každá varianta má něco do sebe. Jsou výborné s máslem, jako příloha k jinému pokrmu nebo klidně samotné. Uděláte s nimi dojem za všech okolností.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest