Vedle podobných salátů jako je starý známý Pochoutkový anebo Pařížský salát si v poslední době získal oblibu salát Hermelínový. Nejen jako domácí svačinka či večeře, ale i na různých rodinných či firemních akcích v podobě jednohubek anebo jako podklad pro obložené chlebíčky. Hermelínový salát je výrazný, lahodný a díky smetanovému základu krásně krémový.
Recept na Hermelínovou jednohubkovou pomazánku
Ingredience na přípravu
- 1 hermelín (120g)
- 100g šunky (s vysokým obsahem masa)
- 100g sýra Lučina
- 1 lžíce majonézy
- 1 vajíčko uvařené natvrdo
- 1 lžička plnotučné hořčice
- pár snítek jarní cibulky
- cibulka na ozdobu
Postup
1. Do misky si nastrouháme nahrubo hermelín.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na kousky pokrájené vajíčko, Lučinu, majonézu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku.
3. Nakonec vše řádně promícháme.
4. Podáváme s čerstvým pečivem a s cibulkou.
Tipy
Salát můžeme dochutit solí, pepřem a sladkou paprikou. Pro pikantnější chuť můžeme přidat špetku drceného chilli. Do salátu můžeme přidat také nakrájenou pažitku nebo petrželku pro čerstvou chuť a ozdobení.