Vedle podobných salátů jako je starý známý Pochoutkový anebo Pařížský salát si v poslední době získal oblibu salát Hermelínový. Nejen jako domácí svačinka či večeře, ale i na různých rodinných či firemních akcích v podobě jednohubek anebo jako podklad pro obložené chlebíčky. Hermelínový salát je výrazný, lahodný a díky smetanovému základu krásně krémový.

Recept na Hermelínovou jednohubkovou pomazánku

Ingredience na přípravu

  • 1 hermelín (120g)
  • 100g šunky (s vysokým obsahem masa)
  • 100g sýra Lučina
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 vajíčko uvařené natvrdo
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • pár snítek jarní cibulky
  • cibulka na ozdobu

Postup

1. Do misky si nastrouháme nahrubo hermelín.

Hermelín nahrubo nastrouháme.
Zdroj: wikimediacommons, Hermelín nahrubo nastrouháme.

2. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na kousky pokrájené vajíčko, Lučinu, majonézu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku.

Ostatní suroviny nakrájíme na drobno.
Zdroj|: wikimediacommons, Ostatní suroviny nakrájíme na drobno.

3. Nakonec vše řádně promícháme.

Recept na hermelínovou pomazánku
Recept na Hermelínový salát na jednohubky

4. Podáváme s čerstvým pečivem a s cibulkou.

Tipy

Salát můžeme dochutit solí, pepřem a sladkou paprikou. Pro pikantnější chuť můžeme přidat špetku drceného chilli. Do salátu můžeme přidat také nakrájenou pažitku nebo petrželku pro čerstvou chuť a ozdobení.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest