Protože jsme v Česku, bílé zelí netřeba představovat. Zřejmě již také dávno víte, že zdaleka nemusíme sahat jen po jeho teplé formě kombinované s kachnou a knedlíky (i když i to je velká laskomina!).
Báječné vychucené kuřecí maso do sklenice, které se skvěle hodí jako chutná rychlovka na toast. Prohlédněte si recept s postupem na zavařená kuřata.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramborový salát podle rumunského receptu, kde základem je kvalitní a výrazná červená cibule.
Papežský salát patří mezi pokrmy podávané při výjimečných příležitostech. Jeho základ tvoří brambory, kyselé okurky a majonéza, často také hrášek, šunka nebo uzené maso.
Jak již název napovídá, jídlo, které jsme pro vás uvařili dnes, pochází z rakouské kuchyně. Oproti české majonézové verzi je tento vídeňský salát lehčí a lehce navinulý. Základ tvoří kromě brambor také cibule, vývar, kvalitní ocet, hořčice a kapka oleje.
Vepřové maso zapečené s bramborami a cibulí je oblíbenou klasikou. Spojuje v sobě šťavnatost masa s jemností brambor a vůní dozlatova opečeného sýra, který krásně zvýrazní chuť, zvolíte-li kvalitní a vhodný (například čedar). Takovýto pokrm se skvěle hodí pro dny všední i sváteční.
Luxusní pomazánka, která se stala hitem – připravíme ji z tuňáka a samých výběrových dobrot. Jednoduchá pochoutka na jednohubky nebo jen tak ke svačině.
Lehký a svěží salát, jako ideální kandidát do letních dnů, kdy nemáme chuť na žádné těžké jídlo. Jednoduché jídlo z hlávkového salátu, mrkve, cibulek a jogurtového dresinku je skvělým příkladem, že křupavost a svěžest lze spojit s jemnou sladkokyselou chutí.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na skvělý nápad, jak rychle připravit oběd nebo večeři z brambor, slaniny, cibule a česneku.
Vynikající originální pečený květák: Kombinace květáku s tahini pastou, sójovou omáčkou, olivovým olejem, piniovými oříšky a chilli papričkami, kterou vám nyní představíme je skvělým příkladem toho, jak lze propojit středomořské a blízkovýchodní chutě s asijským nádechem.
Tuňák v našich kuchyních zdomácněl již před lety, dalo by se říci, že ihned po sametové revoluci. Nepatří v kuchyni tedy mezi nic neobvyklého. Tato pomazánka z tuňáka ovšem chuťově neobvyklá je – je totiž božská. Prohlédněte si recept s postupem.