Ve chvíli, kdy se léto rozjede do plné své krásy a vzduch provoní sladkost čerstvých jahod, nastává ideální čas na šlehačkovou jahodovou bublaninu. Lehká, nadýchaná a jemná, přitom díky jahodám nádherně šťavnatá. Zmizí z plechu dřív, než si stihnete říct o druhý kousek. Ovocná bublanina je typická pro letní prázdniny, slunce a voňavé čerstvé ovoce, které všichni tak rádi sbíráme a ochutnáváme.

Šlehačková bublanina s jahodami je doslova kousek léta na talíři. Přidaná šlehačka udělá těsto velmi jemné a vláčné, v kombinaci se sladkými jahodami vytváří chuťový zážitek, který připomíná letní polibek. I vzhledově je neodolatelná – světlé křehké těsto poseté červenými jahodami vypadá lákavě a přímo vybízí, abychom ochutnali a vzali si ještě jeden kousek.

Recept na rychlou šlehačkovou bublaninu s jahodami

Ingredience potřebné na přípravu bublaniny se šlehačkou a jahodami

  • 3 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 smetana ke šlehání
  • máslo a mouka na vymazání plechu
  • jahody (nebo jiné bobulovité ovoce)
  • cukr moučka a vanilka na posypání po upečení

Postup přípravy jahodového obláčku

1. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny.

3. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a promícháme.

4. Nakonec vlijeme smetanu a znovu promícháme.

5. Hotové těsto nalijeme na plech a hustě poklademe jahodami nebo jiným ovocem.

6. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut. Propečení zkoušíme špejlí.

7. Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Obrázek receptu na Jahodový obláček, bublaninu plnou šlehačky a jahod.
Foto: cooky.cz, Bublaninu necháme vychladit, posypeme Moučkovým cukrem s vanilkou a nakrájíme na čtverce.

S čím podávat?

Bublanina plná šlehačky a jahod je výborná s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany, ale chutná je i samotná.

Obrázek receptu na Kefírovou bublaninu s ovocným džemem

Domácí bublanina bez ovoce: s kefírem a domácím džemem je lehká jako obláček, chutná úžasně a vydrží dlouho čerstvá

Obrázek receptu na dezert Poleva i v korpusu, aneb čokoláda v každé dírce, výborná buchta ke kafíčku

Čokoládová bublanina plněná čokoládou: zákusek opravdu plný čokolády

pozn.: částečně upraveno AI, fotky: cooky.cz, Ilona Mikulecká

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest