Představte si kombinaci oblíbené pizzy s jednoduchostí muffinů v jednom pokrmu! Tyto salámovo-pizzové muffiny jsou ideální volbou pro rychlou svačinu nebo výbornou večeři. Vychutnejte si bohatou chuť salámu, sýra a bylinek, které se snoubí v každém soustu.
Pro milovníky pizzy – salámovo sýrová pizza v muffinových formách
Tyto slané muffiny se stanou určitě hitem u vás doma. Vaše nejoblíbenější chutě z pizzy budou uloženy v těchto muffinech. Pizzové muffiny můžete plnit čímkoliv co máte rádi na pizze, jen mějte na paměti, že pokud budete přidávat čerstvou zeleninu, cibuli nebo houby musíte nejdříve obdělat, než je vložíte do těsta na muffiny. Pizza muffiny jsou skvělým a chutným způsobem, jak si vychutnat oblíbenou chuť pizzy v praktickém a přenosném formátu. Kombinace slaného salámu, rozpuštěného sýra a aromatické bazalky vytváří lahodnou chuť, která potěší každého milovníka pizzy. Pizza muffiny jsou ideální pro různé příležitosti, od snídaní a svačin až po párty a pikniky. Vyzkoušejte pizza muffiny a užijte si skvělou chuť pizzy v nové a zábavné podobě.
Recept na Salámovo-pizzové muffiny
Potřebné vybavení
- Forma na muffiny
- Trouba
Suroviny
- 350 g hladká mouka
- 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 ks vejce
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky oregana
- 150 g másla (rozpuštěného)
- 150 ml mléka
- 150 g kečupu
- 150 g mozzarelly (strouhané najemno)
- 120 g salámu (nakrájené na kostičky)
- 75 g bazalka (pokrájená)
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Připravíme si formu na muffiny a vyložíme papírovými košíčky, pokud nemáte nepřilnavou formu.
- Nyní si připravíme směs na slané muffiny.
- V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí a oreganem.
- Vše promícháme a přidáme další suroviny, jako jsou vejce, máslo, mléko, kečup.
- Vše důkladně promícháme, můžeme použít ruční mixér, aby těsto bylo krásně hladké.
- Do těsta vmícháme salám, sýr a bazalku. Promícháme a začneme těstem plnit muffinovou formu.
- Jakmile máme formu naplněnou, dáme péct do předehřáté trouby na 20-25 minut.
- Po upečení muffiny necháme krátce vychladnout na mřížce a ještě vlažné podáváme, nebo úplně vychlazené.