S tímto receptem na bramborovou kaši zaujmeme především kuchaře, kteří rádi zkoušejí nové postupy a recepty ve své kuchyni. Tato bramborová kaše zase o trošku obohatí přípravu příloh nad rámec běžných příloh. Vstoupíte tak mezi kuchaře, kteří díky svým nevšedním nápadům a odvaze zkoušet nové věci, tvoří světovou gastronomii. Bramborová kaše v žádném případě není nudný pokrm – příloha. S malým oživením vytvoříte jídlo, které se podává pouze v nejlepších restauracích. Toto všechno zařídíme tak, že pouze změníme jednu ingredienci. Změníme je možná silné slovo, spíše pozměníme. Místo mléka během šlehání kaše použijeme mandlové mléko. Chuť kaše se decentně změní, ale v kombinaci s prvotřídně upečeným masem získáte pokrm, za který by se nestyděl leckterý šéfkuchař. Mandlové mléko v kaši dodává bramborám jedinečnou, oříškovou chuť, která skvěle doplňuje jejich přirozenou jemnost.

Recept na bramborovou kaši s mandlovým mlékem

Celková délka přípravy do 45 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 8 brambor
  • 150 – 200 ml mandlového mléka
  • 130 g másla
  • sůl
  • hladkolistá petržel

Postup přípravy

1. Do většího hrnce dáme vodu a osolíme jednou lžičkou soli.

2. Vodu dáme vařit a mezitím si oloupeme, omyjeme a na kostičky nakrájíme brambory.

3. Jakmile se voda vaří, hodíme do ní brambory a vaříme je asi 40 minut.

Jakmile se voda vaří, hodíme do ní brambory a vaříme je asi 40 minut.
Zdroj obrázku: bucataras, Jakmile se voda vaří, hodíme do ní brambory a vaříme je asi 40 minut.

4. Přibližně 10 minut před dovařením brambor si v jiném kastrolu ohřejeme spolu mandlové mléko s máslem a mícháme do rozpuštění másla.

5. Uvařené brambory slejeme a dáme do velké mísy.

Nejlepší recepty z kuchyně

6. Rozmačkáme je jako šťouchané brambory nebo vidličkou a postupně během mačkání přidáváme směs mléka a másla.

Rozmačkáme je jako šťouchané brambory nebo vidličkou a postupně během mačkání přidáváme směs mléka a másla.
Zdroj obrázku: bucataras, Rozmačkáme je jako šťouchané brambory nebo vidličkou a postupně během mačkání přidáváme směs mléka a másla.

7. Přestaneme, jakmile má kaše konzistenci pyré.

8. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Zdroj obrázku: bucataras, Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Základní informace o mandlovém mléce

Mandlové mléko je v dnešní době oblíbený rostlinný nápoj z mandlí. Používá se jako veganská alternativa ke kravskému mléku. Je tedy vhodné nejen pro vegany a vegetariány, ale díky tomuto mléku můžou kaši konzumovat také jedinci s laktózovou intolerancí.

Na závěr

V případě, že nahradíte běžné máslo veganským máslem, získáte jednoduše chutnou veganskou bramborovou kaši.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest