Tenhle barevný ovocný dezert je přesně ten typ sladkosti, který v sobě nese vzpomínku na dětství, jednoduchost a domácí pohodu. Jemný piškot, šťavnaté ovoce a lesklý pudink místo želatiny na povrchu tvoří kombinaci, která osloví každého – ať už ho připravíte pro děti, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Jeho příprava je rychlá, nenáročná a zcela přizpůsobitelná tomu, co máte zrovna doma.
Stačí pár základních surovin, jeden hrníček místo váhy a trocha fantazie při skládání ovoce – a máte dezert, který nejen výborně chutná, ale i krásně vypadá. Klidně použijte jahody, meruňky, mandarinky nebo borůvky, výsledek bude pokaždé trochu jiný, ale vždycky výborný.
Recept na rychlý ovocný piškot s pudinkem
Ingredience potřebné na přípravu ovocného piškotu s pudinkem (hrnek= 250 ml)
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- ovoce čerstvé nebo kompotované
- 900 ml ovocné šťávy
- 2 jahodové (dle ovoce i jiné) pudinky v prášku
Postup přípravy dezertu
1. Vyšleháme si v misce vajíčka s cukrem a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme na menší plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 15 minut.
2. Po upečení piškot vyklopíme, stáhneme papír a necháme vychladnout.
3. Poté jej poklademe ovocem dle chuti a zalijeme uvařeným ovocným pudinkem (vaříme pudinkový prášek s vodou dle návodu).
4. Hotový dezert dáme ztuhnout do lednice, krájíme na čtverce a můžeme dozdobit šlehačkou. Piškot můžeme upéct v dortové formě a použit více druhů ovoce kvůli hezké barevnosti.

Koňakové řezy se šlehačkovým a koňakovým krémem: Nadýchaný dezert s kapkou noblesy

Levné, krásné a nebezpečně dobré: Piškotové „bomby“ po kterých se budete olizovat až za ušima
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková