Tenhle barevný ovocný dezert je přesně ten typ sladkosti, který v sobě nese vzpomínku na dětství, jednoduchost a domácí pohodu. Jemný piškot, šťavnaté ovoce a lesklý pudink místo želatiny na povrchu tvoří kombinaci, která osloví každého – ať už ho připravíte pro děti, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Jeho příprava je rychlá, nenáročná a zcela přizpůsobitelná tomu, co máte zrovna doma.

Stačí pár základních surovin, jeden hrníček místo váhy a trocha fantazie při skládání ovoce – a máte dezert, který nejen výborně chutná, ale i krásně vypadá. Klidně použijte jahody, meruňky, mandarinky nebo borůvky, výsledek bude pokaždé trochu jiný, ale vždycky výborný.

Recept na rychlý ovocný piškot s pudinkem

Ingredience potřebné na přípravu ovocného piškotu s pudinkem (hrnek= 250 ml)

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ovoce čerstvé nebo kompotované
  • 900 ml ovocné šťávy
  • 2 jahodové (dle ovoce i jiné) pudinky v prášku

Postup přípravy dezertu

1. Vyšleháme si v misce vajíčka s cukrem a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme na menší plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 15 minut.

2. Po upečení piškot vyklopíme, stáhneme papír a necháme vychladnout.

3. Poté jej poklademe ovocem dle chuti a zalijeme uvařeným ovocným pudinkem (vaříme pudinkový prášek s vodou dle návodu).

Piškot poklademe ovocem a zalijeme uvařeným ovocným pudinkem.
Foto: Cooky.cz, Piškot poklademe ovocem a zalijeme uvařeným ovocným pudinkem.

4. Hotový dezert dáme ztuhnout do lednice, krájíme na čtverce a můžeme dozdobit šlehačkou. Piškot můžeme upéct v dortové formě a použit více druhů ovoce kvůli hezké barevnosti.

Koňakové řezy sypané strouhanou čokoládou

Koňakové řezy se šlehačkovým a koňakovým krémem: Nadýchaný dezert s kapkou noblesy

Obrázek k receptu: Originální, hravé, lehké: Piškotové "bomby" se šlehačkou a pomerančovou šťávou

Levné, krásné a nebezpečně dobré: Piškotové „bomby“ po kterých se budete olizovat až za ušima

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest