Překvapte rodinu rychlým mléčným dortem s krémovou texturou podle tohoto receptu. Nejúžasnější na celém receptu je, že ingredience stačí spolu rozmixovat a upéct. Dezert připraví i kuchař začátečník bez jediného problému. Všichni členové rodiny si na dortu pochutnají k odpolední svačině ke kávě nebo mléku. Pro co nejlepší výsledek použijte formu bábovky, dort je poté dobře propečený a v ideálním tvaru na krájení. Ať už použijete dort k slavnostní události nebo jako sladkou tečku za každodenním jídlem, určitě si pochutnáte.
Recept na mléčný dort
Délka pečení v troubě 1h 10 minut.
Ingredience pro přípravu
- 1/2 hrnku cukru
- 2 hrnky mouky
- 1 hrnek sušeného mléka
- 2 lžíce másla
- 3 vejce
- 700 ml plnotučného mléka
- 1 konzerva kondenzovaného mléka
Postup přípravy
1. V mixéru si lehce vyšleháme spolu kondenzované mléko, cukr, vejce, mléko, máslo a sušené mléko.
2. Poté do mixéru přidáme mouku a nyní pořádně vyšleháme, aby nám vzniklo homogenní těsto. Počítejte s tím, že těsto má tekutější konzistenci, ale to není vůbec na škodu.
3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a formu na bábovku si vymažeme a vysypeme moukou.
4. Těsto nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 10 minut, hlavně dozlatova.
5. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme zchladnout.
6. Vyjmeme dort z formy a podáváme.
Káva k dezertu
Mléčný dort si nejlépe vychutnáte s šálkem kvalitní kávy. Ideálně kávou připravenou na způsob espressa z čerstvě umletých zrn 100% arabiky. Sladká chuť dezertu a příjemně hořká chuť kávy se skvěle doplňují.