Překvapte rodinu rychlým mléčným dortem s krémovou texturou podle tohoto receptu. Nejúžasnější na celém receptu je, že ingredience stačí spolu rozmixovat a upéct. Dezert připraví i kuchař začátečník bez jediného problému. Všichni členové rodiny si na dortu pochutnají k odpolední svačině ke kávě nebo mléku. Pro co nejlepší výsledek použijte formu bábovky, dort je poté dobře propečený a v ideálním tvaru na krájení. Ať už použijete dort k slavnostní události nebo jako sladkou tečku za každodenním jídlem, určitě si pochutnáte.

Recept na mléčný dort

Délka pečení v troubě 1h 10 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 hrnky mouky
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 700 ml plnotučného mléka
  • 1 konzerva kondenzovaného mléka

Postup přípravy

1. V mixéru si lehce vyšleháme spolu kondenzované mléko, cukr, vejce, mléko, máslo a sušené mléko.

2. Poté do mixéru přidáme mouku a nyní pořádně vyšleháme, aby nám vzniklo homogenní těsto. Počítejte s tím, že těsto má tekutější konzistenci, ale to není vůbec na škodu.

3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a formu na bábovku si vymažeme a vysypeme moukou.

4. Těsto nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 10 minut, hlavně dozlatova.

Těsto nalejeme do formy.
Zdroj obrázku: Gabriel Freitas, Těsto nalejeme do formy.

5. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme zchladnout.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

6. Vyjmeme dort z formy a podáváme.

Mléčný dort.
Zdroj obrázku: Gabriel Freitas, Mléčný dort.

Káva k dezertu

Mléčný dort si nejlépe vychutnáte s šálkem kvalitní kávy. Ideálně kávou připravenou na způsob espressa z čerstvě umletých zrn 100% arabiky. Sladká chuť dezertu a příjemně hořká chuť kávy se skvěle doplňují.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest