Rybí pomazánky různého druhu anebo dle různých receptů asi všichni známe. Poznáte ale i tu Makrelovou s křenem? Makrelová pomazánka je jako všechny rybí pomazánky, zdravá, ale tahle je opravdu i chuťově bohatá. Navíc když do ní přidáte i kapary. Kombinace křenu a kapary je výjimečná a je ideální na různé příležitosti – od jednoduché večeře po pohoštění hostů i jako příjemné zpestření jednohubek na různé oslavy.
Recept na Makrelovou pomazánku s křenem
Ingredience k přípravě
- 1 uzená makrela
- 150 g smetanového sýra
- 2 PL křenové pasty se smetanou
- 1 PL nasekaných kaparů
- šťáva z 1/2 citrónu
- 2 KL plnotučné hořčice
- 1 menší cibule
- pažitka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
1. Uzenu makrelu vykostíme (odstraníme hlavu a ocas + ostatní kosti).
2. Vykostěnou jí rozmačkáme vidličkou.
3. Přidáme sýr, křenovou pastu, hořčici, nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, citron, nasekané kapary a dochutíme solí a pepřem.
Makrelovou pomazánku s křenem a kapary podávám buď samostatně s pečivem, anebo na chlebíčky ozdobené červenou cibulí a bylinkami. Také jí můžeme použít na jednohubky.