Rybí pomazánky různého druhu anebo dle různých receptů asi všichni známe. Poznáte ale i tu Makrelovou s křenem? Makrelová pomazánka je jako všechny rybí pomazánky, zdravá, ale tahle je opravdu i chuťově bohatá. Navíc když do ní přidáte i kapary. Kombinace křenu a kapary je výjimečná a je ideální na různé příležitosti – od jednoduché večeře po pohoštění hostů i jako příjemné zpestření jednohubek na různé oslavy.

Recept na Makrelovou pomazánku s křenem

Ingredience k přípravě

  • 1 uzená makrela
  • 150 g smetanového sýra
  • 2 PL křenové pasty se smetanou
  • 1 PL nasekaných kaparů
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 2 KL plnotučné hořčice
  • 1 menší cibule
  • pažitka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

1. Uzenu makrelu vykostíme (odstraníme hlavu a ocas + ostatní kosti).

Makrelu vykostíme
Makrelu vykostíme.

2. Vykostěnou jí rozmačkáme vidličkou.

Makrelu rozmačkáme vidličkou.
Makrelu rozmačkáme vidličkou.

3. Přidáme sýr, křenovou pastu, hořčici, nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, citron, nasekané kapary a dochutíme solí a pepřem.

Přidáme ostatní ingredience.
Přidáme ostatní ingredience.
Pomazánku rozmícháme.
Pomazánku rozmícháme.

Makrelovou pomazánku s křenem a kapary podávám buď samostatně s pečivem, anebo na chlebíčky ozdobené červenou cibulí a bylinkami. Také jí můžeme použít na jednohubky.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest