Marinovaný losos na asijský způsob v medu a sójové omáčce výborně kombinuje sladkou a slanou chuť a recept tvoří výbornou variantu na rybu na asijský způsob. Je to poměrně jednoduchý a rychlý recept – nezahrnuje žádné záludnosti a pochutnáte si.
Pokud máte rádi pokrmy s asijským nádechem, tak jste tu správně. Tento recept je lahodný a přitom tak snadný. Tento losos marinovaný v medu a sójové omáčce s česnekem, je dokonalý k rýži a čerstvé zelenině. Pokud máte doma koriandr či sezamové semínka, nebojte se je při vaření využít. Uvidíte, že po vyzkoušení tohoto receptu určitě nebudete marinovaného lososa na asijský způsob dělat naposledy. Doma se po něm jenom zapráší a všichni ho budou vyžadovat na vašem rodinném jídelníčku.
Recept na marinovaného lososa v asijském stylu
Potřebné suroviny:
- 500 g čerstvého lososa (bez kůže)
- 3 lžíce medu
- 7 lžic sojové omáčky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce sezamového oleje
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme marinádu do kterého naložíme nakrájeného lososa na kostičky.
2. Marináda se vytvoří smícháním sojové omáčky, medu a prolisovaného česneku. Do marinády vložíme nakrájeného lososa a marinujeme minimálně 30 minut.
3. Po uplynutí času rozehřejeme na pánvi sezamový olej a orestujeme naloženého lososa, bez marinády. Když je losos ze všech stran opečený do zlatova, vyjmeme ho na talíř a přikryjeme alobalem.

Rychlý a chutný: To je Smetanový losos se sušenými rajčaty a špenátem
4. Nyní zredukujeme na stejné pánvi po lososu marinádu. Marinádu redukujeme na pánvi dokud nezhoustne, proces trvá cca 5 miut.

Jednoduchá Středomořská specialita z jedné pánve za 30 minut
Můžeme servírovat. Nejlepší je tento losos podávaný na uvařené rýži s čerstvou mrkví a salátovou okurkou.
Dobrou chuť, napište nám, jak vám pokrm chutnal.

Video recept Cuketové Zoodles
Video recept na lososa na asijský způsob
Zdroj: Autorský článek cooky.cz