Tyto roztomilé máslové sušenky s Medvídky jsou velice oblíbeným vánočním cukrovím nejen kvůli svojí lahodné máslové chuti, ale i kvůli vzhledu, který potěší hlavně naše malé ratolesti. Másloví medvídci zabaví naše děti nejen při jídle ale i při jejich přípravě a pečení. Děti milují vykrajování tvarů, zdobení a vytváření vlastních originálních sušenek, toto je skvělá příležitost zapojit děti do pečení cukroví před Vánoci a společně strávit čas v kuchyni. Sušenky jsou dostatečně jednoduché, takže je děti mohou snadno připravit s pomocí dospělých. A výsledek je pak o to sladší a radostnější.

Základem Medvídků je máslové těsto, které je jednoduché na přípravu a snadno se s ním pracuje při vymýšlení různých tvarů. Jednou z největších radostí při pečení máslových medvídků je jejich zdobení. Po upečení a vychladnutí se mohou sušenky zdobit podle chuti a fantazie.

Recept na Máslové medvídky

Ingredience na přípravu

  • 155 g másla pokojové teploty
  • 120 g prosetého moučkového cukru
  • 5 g soli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu
  • 240 g hladké mouky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • bílá rozpuštěná čokoláda
  • hořká rozpuštěná čokoláda

Postup přípravy

1. V misce vyšleháme máslo s cukrem a solí do pěny.

Máslo s cukrem a solí vyšleháme.
Máslo s cukrem a solí vyšleháme.

2. Přidáme vejce rozmíchané se žloutkem a vanilkovým extraktem a šleháme ještě minutu.

Přilijeme vajíčko se žloutkem a esencí.
Přilijeme vajíčko se žloutkem a esencí.

3. Poté důkladně zapracujeme mouku a kukuřičný škrob.

Zapracujeme mouku a škrob.
Zapracujeme mouku a škrob.

4. Hotové těsto naplníme do cukrářského pytlíku se zubatým hrotem .

Těsto naplníme do pytlíku se zubatým hrotem.
Těsto naplníme do pytlíku se zubatým hrotem.

5. Na plech vystlaný pečícím papírem formujeme hlavy medvídků (uši, hlava, prstem uhladíme čumáček medvídka).

Na plech formujeme hlavy medvídků.
Na plech formujeme hlavy medvídků.

6. Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 10-12 minut.

Pečeme v troubě.
Pečeme v troubě.

7. Po vychlazení medvídky zdobíme bílou a hořkou čokoládou .

 Zdobíme hořkou a bílou čokoládou.
Zdobíme hořkou a bílou čokoládou.

Praktické rady při přípravě Medvídků

Do těsta můžeme přidat například jemně nastrouhanou citrónovou nebo pomerančovou kůru, co medvídkům dodá lehce ovocnou chuť. Oblíbená je také příchuť skořice, která dodá sušenkám hřejivou vůni a chuť.

Másloví medvídci vydrží několik dní ve vzduchotěsné dóze. Proto se hodí jak na rodinné oslavy, tak na Vánoce, protože se můžou péct několik dní dopředu a jsou vždycky jako čerstvé.

Z této dávky upečeme cca 27 – 30 kusů máslových medvídků.

Zdroj: MOMMYOVEN

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest