Tyto jablkové sušenky jsou snadné, chutné a výborné právě k šálku dobrého čaje nebo kávy. Časy čajových dýchánků u nás sice dávno pominuly, ale i dnes si někteří z nás posedí u šálku skvělého čaje a k tomu samozřejmě nesmí chybět nějaká ta sladkost. Nemusí to být dort, nemusí to být dezert náročný, někdy nám opravdu postačí skvělé domácí sušenky, které si upečeme doma a jsou hotové za chviličku.

Základem jablečných sušenek je směs mouky, cukru, másla, vejce, mléka, prášku do pečiva, vanilky a špetky soli. Náplň vytvoříte z nakrájených jablek, cukru, máslo a skořice. Při přípravě nejprve smíchejte suché ingredience s mokrými, dokud nevznikne těsto. Pak připravte náplň z jablek smíchaných s cukrem, máslem a skořicí. Těsto rozdělte na malé kousky, naplňte jablečnou směsí, vytvarujte do požadovaného tvaru a pečte při 180°C.

Recept na Snadné jablečné sušenky

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 50 ml mléka
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli

Náplň

  • 2 jablka
  • 2 PL cukru
  • 1 PL másla
  • skořice dle chuti

Postup přípravy

1. Z ingredienci na těsto zpracujeme v misce měkké těsto, přendáme na vál a rozdělíme na 4 části.

V misce uhněteme těsto.
V misce uhněteme těsto.

2. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V Kastrolu smícháme s cukrem, máslem a skořicí a chvíli povaříme (do vypaření vody). Necháme vychladit.

Jablka povaříme s cukrem, máslem a skořicí.
Jablka povaříme s cukrem, máslem a skořicí.

3. 1/4 těsta rozválíme a vyválíme na placku, kterou následně rozdělíme na čtvrtiny, nakrájíme dle návodu a naplníme jablkovou směsí.

Těsto rozdělíme na 4 části.
Těsto rozdělíme na 4 části.

Rozválíme a opšt rozdělíme na čtvrtiny, rozkrájíme.
Rozválíme a opět rozdělíme na čtvrtiny, rokzrájíme.

4. Z každé čtvrtiny poté děláme sušenky dle obrázku a ukládáme na plech s pečícím papírem.

Naplníme jablkama a uzavřeme.
Naplníme jablkama a uzavřeme.
Ukládáme na plech s pečícím papírem.
Ukládáme na plech s pečícím papírem.

5. Stejný postup opakujeme ze všeho těsta. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.

Pečeme v troubě do zlatova.
Pečeme v troubě do zlatova.

6. Hotové a vychlazené sušenky posypeme moučkovým cukrem (volitelné).

Na závěr

Tyto sušenky lze skladovat v uzavíratelné dóze a vydrží čerstvé několik dní.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest