Toto není žádné složité šlehání a náročné pečící postupy. Stačí jen míchat, nalévat, péct a nechat se hýčkat vůní čokolády. Takový je Mokrý čokoládový dort, který si můžete upéct bez stresu a bez námahy. Jen tak v klidu a s chutí na něco vláčné a čokoládové. Je vláčný, bohatý, tmavý a čokoládový až do poslední tečky.

A co je na dortu nejvíc kouzelné? Je tak jednoduchý, že jej zvládnete i bez energie, z posledních sil, které vám zbývají třeba v pátek po práci, ale natolik chutný, že vám bude připadat, že jste bohyně dortů, že vás zahřeje, potěší a rozplyne se v puse.

Recept na Mokrý čokoládový dort – dokonalý vláčný dezert pro speciální příležitosti

Ingredience potřebné na přípravu dokonalého vláčného dezertu Mokrého čokoládového dortu

  • 200 g hladké mouky (může být bezlepková alternativa)
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g kvalitního kakaa v prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • půl lžičky soli
  • 2 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 180 ml horké kávy (může být bezkofeinová)

Postup přípravy čokoládového dortu

1. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a dortovou formu o průmětu 22-24 cm si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kakaem.

2. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience, v jiné míse smícháme vejce, podmáslí, rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci.

3. Tekutou směs pomalu naléváme do suché směsi a mícháme dokud nevznikne hladké těsto.

4. Nakonec vlijeme horkou kávu, těsto bude řídké, ale to je v pořádku, díky tomu bude dort extra vláčný.

5. Pečeme ve vyhřáté troubě cca půl hodiny, upečení zkoušíme špejlí.

Obrázek receptu na Okouzlující Harlekýn na plech

Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou

Dort po upečení necháme vychladnout a teprve pak jej vyklopíme z formy.
Zdroj: Jenifer Pallian, Dort po upečení necháme vychladnout a teprve pak jej vyklopíme z formy.

6. Dort necháme úplně vychladnout, poté ho teprve vyklopíme z formy.

Podáváme posypaný moučkovým cukrem, anebo politý jednoduchým čokoládovým ganache. K dortu můžeme podávat šlehačku, zakysanou smetanu anebo malinovou omáčku.

Jak upéct Toffifee dort

Jemný Čokoládový dort Toffifee

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest