Toto není žádné složité šlehání a náročné pečící postupy. Stačí jen míchat, nalévat, péct a nechat se hýčkat vůní čokolády. Takový je Mokrý čokoládový dort, který si můžete upéct bez stresu a bez námahy. Jen tak v klidu a s chutí na něco vláčné a čokoládové. Je vláčný, bohatý, tmavý a čokoládový až do poslední tečky.
A co je na dortu nejvíc kouzelné? Je tak jednoduchý, že jej zvládnete i bez energie, z posledních sil, které vám zbývají třeba v pátek po práci, ale natolik chutný, že vám bude připadat, že jste bohyně dortů, že vás zahřeje, potěší a rozplyne se v puse.
Recept na Mokrý čokoládový dort – dokonalý vláčný dezert pro speciální příležitosti
Ingredience potřebné na přípravu dokonalého vláčného dezertu Mokrého čokoládového dortu
- 200 g hladké mouky (může být bezlepková alternativa)
- 200 g krupicového cukru
- 60 g kvalitního kakaa v prášku
- 1 lžička jedlé sody
- půl lžičky soli
- 2 vejce
- 240 ml podmáslí
- 120 g rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkové esence
- 180 ml horké kávy (může být bezkofeinová)
Postup přípravy čokoládového dortu
1. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a dortovou formu o průmětu 22-24 cm si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kakaem.
2. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience, v jiné míse smícháme vejce, podmáslí, rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci.
3. Tekutou směs pomalu naléváme do suché směsi a mícháme dokud nevznikne hladké těsto.
4. Nakonec vlijeme horkou kávu, těsto bude řídké, ale to je v pořádku, díky tomu bude dort extra vláčný.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě cca půl hodiny, upečení zkoušíme špejlí.

Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou
6. Dort necháme úplně vychladnout, poté ho teprve vyklopíme z formy.
Podáváme posypaný moučkovým cukrem, anebo politý jednoduchým čokoládovým ganache. K dortu můžeme podávat šlehačku, zakysanou smetanu anebo malinovou omáčku.
