Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na zavařovanou směs z rajčat a paprik je skvělým způsobem, jak si uchovat chuť léta a plodů ze zahrady na zimu. Omytá a nakrájená rajčata spolu s paprikami a petrželkou vytvoří směs, která obohatí vaše pokrmy o svěží chuť. Tento recept je ideální jako salátová příloha, skvěle se hodí i do polévek, omáček či jiných pokrmů, kdy chcete přidat zeleninovou příchuť.

Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, přidáme nakrájené papriky a nasekanou petrželku. Směs osolíme a necháme pár hodin odležet, aby se chutě propojily a zelenina pustila šťávu. Poté naplníme sterilizované sklenice, zalijeme zbylou šťávou a pečeme ve studené troubě po dobu jedné hodiny při nízké teplotě. Sklenice necháme vychladnout mezi přikrývkami a poté je uskladníme.

Zdroj obrázku: reteteculinare, Zavařená zelenina ve sklenicích

Recept na zavařovaný zeleninový salát – skvělé uchování čerstvosti zeleniny ze zahrady

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 3 hodiny
Čas vaření 1 hodina
Celkový čas 4 hodiny
Porcí 7 sklenic
Lahodná směs rajčat, paprik a petrželky vhodná do zimních pokrmů, jako jsou polévky a omáčky

Potřebné vybavení

  • 7 Sklenic 720 ml

Suroviny

  • 5 kg rajčat
  • 1,5 kg paprik
  • 1,5-2 polévkové lžíce hrubé soli
  • 4-6 svazků nasekané petrželky

Postup 

  • Omytá rajčata oloupejte a nakrájejte na plátky, papriky očistěte od semen a nakrájejte na kousky. Vložte do mísy a přidejte nasekanou petrželku.
    Příprava zeleniny

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Zelenina připravená na zavařování

  • Osolte směs hrubou solí, promíchejte a nechte několik hodin odležet.
    Recept na zavařený zeleninový salát na zimu

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Zavařený zeleninový salát ve sklenicích – ideální způsob zpracování zeleniny ze zahrady

  • Směs naplňte do sterilizovaných sklenic a přilijte zbylou šťávu.
    Recept na zavařený zeleninový salát na zimu

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Zavařený zeleninový salát ve sklenicích – ideální způsob zpracování zeleniny ze zahrady

  • Sklenice dejte do studené trouby a pečte při nízké teplotě po dobu 60 minut, od chvíle, kdy směs začne bublat.
    Recept na zavařený zeleninový salát na zimu

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Zavařený zeleninový salát ve sklenicích – ideální způsob zpracování zeleniny ze zahrady

  • Sklenice nechte vychladnout mezi přikrývkami a poté je uložte do spíže.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Speciální příležitosti
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: konzervace, konzervovaná rajčata, paprika, papriky, řajčata, zavařovaná zelenina, zavařování, zavařovaný zeleninový salát, zeleninový salát



Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest