Recept s malinami je oblíbenou variantou na mlsání. Tentokrát se jedná o zdravé mlsání. Hlavní ingrediencí v tomto koláči jsou ovesné vločky. A když budete mít čas, můžete si připravit i domácí malinový džem, který do koláče použijete.
Koláč je jeden z nejjednodušších, který se dá připravit. Používáme malinový džem, který obsahuje i semínka. Maliny je mají přirozeně, tudíž i semínka a jejich křupnutí patří do tohoto koláče. Hodí se jako lehký dezert k odpolední kávě nebo i pro návštěvu.
Tento malinový dezert je velmi jednoduchý na přípravu, což je jednou z jeho hlavních výhod. Připravujeme ho z dostupných ingrediencí, které koupíme v každém obchodě s potravinami
Seznam ingrediencí – co budete na dezert potřebovat
Ingrediencí je jen pár, pojďme si je tedy vyjmenovat. Budete potřebovat běžné nesolené máslo, třtinový cukr, ovesné vločky, dostupné v obchodě v uličce mezi obilovinami. Tam také přiberte rovnou mouku, která je v tomto receptu nutná také.
- 1 a 1/2 šálku másla
- 2 šálky hnědého cukru – třtinového
- 3 šálky ovesných vloček
- 3 hrnky mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- Malinový džem
![Obrázek receptu na malinový dort s krémem a kokosem.](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/07/Malinovy-dort-s-kremem-a-kokosem-jpg.webp)
Malinový dort s krémem a kokosem: Sladký přepych na talíři
![Rebarboro malinový džem](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/05/01-1-jpg-webp.webp)
Malinovo rebarborový domácí džem
Příprava koláče krok za krokem
Prvním krokem je ušlehání cukru a změklého másla. Přidejte následně vanilkový extrakt, ovesné vločky, mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Promíchejte tak, aby se veškeré ingredience spojily. Polovinu takto připravené směsi rovnoměrně upěchujeme na dno formy na pečení. Připravíme si malinový džem, který na tuto vrstvu pomocí velké lžíce nebo silikonové stěrky rozprostřeme do jedné vrstvy. Zbylou směs z ovesných vložek rozdrobíme na džemovou vrstvu. Vznikly nám tak tři vrstvy – základ, džem, drobenka. Pečeme na 180°C, 45 minut. Kontrolujte a když by povrch koláče hnědnul a džem lehce probublával, máte hotovo a koláč vyndejte z trouby. Koláč se podává zcela vychladnutý. My jej dáváme na hodinu do lednice. Je tuhý a chutná lépe. Příprava 15 minut, pečení 50 minut a hodinu vychlazení.
- Vymažte formu, ve které budete koláč péct a rozehřejte troubu na 180°C
- Ušlehejte máslo a třtinový cukr – dokud nevznikne hladká směs
- Přidejte vanilkový extrakt, vločky, mouku, sůl, prášek do pečiva a promíchejte
- 3/4 hladké směsi dejte na dno formy. Tloušťku vrstvy podle vlastního uvážení a trošku upěchujte
- Vytvořte malinovo-džemovou vrstvu
- Zbytek směsi rozdrobte na džemovou vrstvu
- Pečte 45 – 50 minut, před podáváním vychlaďte
Přejeme dobrou chuť. Malinový koláč z vloček a malinového džemu s drobenkou vydrží bez problému několik dní. V teplých dnech doporučujeme uchovávat v lednici.
![Recept na cheesecake s čokoládou a malinami](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/05/1-88.jpg)
Jemný čokoládovo – malinový cheesecake plný chuťových kontrastů
zdroj: cooky.cz, částečně upraveno AI