Máme tu pro vás něco speciálního, slyšeli jste už někdy o ředkvičkovém pestu? Ne…?!? Nepřestávejte číst, nyní se dozvíte jak na něj, je to snadné a odteď už nevyhodíte ředkvičkové listy. Pojďme se na tento snadný a lahodný recept podívat blíž.
Recept na ředkvičkové pesto
Tento recept je neuvěřitelně chutný a jednoduchý, připravte se na gastronomický zážitek.
Příprava tohoto receptu vám zabere 10 minut, uvedené množství je na skleničku 300 ml.
Suroviny na pesto
- listy z jednoho svazku ředkviček
- 125 ml kvalitního olivového oleje
- 35 g strouhaného parmezánu
- 60 g pražených mandlí
- 1 stroužek česneku
- 1/2 citronu – nastrouhanou kůru i šťávu z citronu
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Důkladně omyjeme listy z ředkviček a osušte je, aby pesto nebylo vodnaté.
- Listy dáme do sekáčku společně s opraženými mandlemi, parmezánem a česnekem.
- Jakmile je směs rozmixovaná do hladka, zakápneme citronem, vložíme kůru z citronu a vše buď promícháme a nebo opět rozmixujeme.
- Poté pesto dochuťte solí a pepřem.
- Nyní vše přendáme od čisté skleničky.
- Takto pesto v lednici vydrží až 2 týdny.
Nechte si chutnat. Napište nám, jak vám pesto chutnalo.