Máme tu pro vás něco speciálního, slyšeli jste už někdy o ředkvičkovém pestu? Ne…?!? Nepřestávejte číst, nyní se dozvíte jak na něj, je to snadné a odteď už nevyhodíte ředkvičkové listy. Pojďme se na tento snadný a lahodný recept podívat blíž.

Recept na ředkvičkové pesto

Tento recept je neuvěřitelně chutný a jednoduchý, připravte se na gastronomický zážitek.

Příprava tohoto receptu vám zabere 10 minut, uvedené množství je na skleničku 300 ml.

Suroviny na pesto

  • listy z jednoho svazku ředkviček
  • 125 ml kvalitního olivového oleje
  • 35 g strouhaného parmezánu
  • 60 g pražených mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronu – nastrouhanou kůru i šťávu z citronu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Důkladně omyjeme listy z ředkviček a osušte je, aby pesto nebylo vodnaté.
  2. Listy dáme do sekáčku společně s opraženými mandlemi, parmezánem a česnekem.
  3. Jakmile je směs rozmixovaná do hladka, zakápneme citronem, vložíme kůru z citronu a vše buď promícháme a nebo opět rozmixujeme.
  4. Poté pesto dochuťte solí a pepřem.
  5. Nyní vše přendáme od čisté skleničky.
  6. Takto pesto v lednici vydrží až 2 týdny.

Nechte si chutnat. Napište nám, jak vám pesto chutnalo.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest