Máte chuť na něco jedinečného a chutného, co zároveň nevyžaduje příliš složitou přípravu? Přinášíme vám recept na turecký flatbread z řeckého jogurtu, který vás svou jednoduchostí doslova ohromí. Tento flatbread, známý také jako “bazlama,” je dokonale měkký, vláčný a neskutečně všestranný. Díky použití řeckého jogurtu získá pečivo zajímavou, jemnou strukturu a plnou chuť.

Turecký flatbread je skvělým doplňkem ke grilovanému masu, zeleninovým dipům nebo jako základ pro různé wrapy s pečeným či trhaným masem, nebo grilovanému sýru. Jeho příprava je natolik jednoduchá, že ji zvládne naprosto každý a výsledek stojí za to. Tyto placky si můžete ještě různě upravovat, rovnou do těsta můžete přidat čerstvé či sušené bylinky nebo po jejich osmažení je můžete potřít česnekovým máslem – panečku, to je lahoda! Už se vám sbíhají v puse sliny? Tak pojďme se podívat, jak na to.

Recept na Turecký Flatbread z řeckého jogurtu

Příprava tohoto pokrmu zabere asi 10 minut a jeho smažení dalších 10 minut. Za 20 minut máte připravené výborné, měkké pečivo.

Potřebné suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g řeckého jogurtu

Postup

Turecký Flatbread z řeckého jogurtu
Obrázek: cooky.cz, Turecký Flatbread

1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Do této směsi přidáme řecký jogurt.

2. Vše důkladně promícháme a vypracujeme z toho krásné těsto.

Turecký Flatbread z řeckého jogurtu
Obrázek: cooky.cz, Turecký Flatbread

3. Těsto si rozdělíme na několik stejných dílů, které pak rozválíme na placky.

4. Rozválené placky osmažíme na sucho na pánvičce z obou stran, dokud nebudou do zlatava.

Turecký Flatbread z řeckého jogurtu
Obrázek: cooky.cz, Turecký Flatbread

Hotové placky podáváme ještě teplé buď jako přílohu k různým masům, dipům či salátům. Dále je můžete využít a plnit je jako wrapy.

Nechte si chutnat.

Video recept s postupem na domácí flatbread

cooky.cz Video: domácí flatbread


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest