Máte chuť na něco jedinečného a chutného, co zároveň nevyžaduje příliš složitou přípravu? Přinášíme vám recept na turecký flatbread z řeckého jogurtu, který vás svou jednoduchostí doslova ohromí. Tento flatbread, známý také jako “bazlama,” je dokonale měkký, vláčný a neskutečně všestranný. Díky použití řeckého jogurtu získá pečivo zajímavou, jemnou strukturu a plnou chuť.
Turecký flatbread je skvělým doplňkem ke grilovanému masu, zeleninovým dipům nebo jako základ pro různé wrapy s pečeným či trhaným masem, nebo grilovanému sýru. Jeho příprava je natolik jednoduchá, že ji zvládne naprosto každý a výsledek stojí za to. Tyto placky si můžete ještě různě upravovat, rovnou do těsta můžete přidat čerstvé či sušené bylinky nebo po jejich osmažení je můžete potřít česnekovým máslem – panečku, to je lahoda! Už se vám sbíhají v puse sliny? Tak pojďme se podívat, jak na to.
Recept na Turecký Flatbread z řeckého jogurtu
Příprava tohoto pokrmu zabere asi 10 minut a jeho smažení dalších 10 minut. Za 20 minut máte připravené výborné, měkké pečivo.
Potřebné suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 200 g řeckého jogurtu
Postup
1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Do této směsi přidáme řecký jogurt.
2. Vše důkladně promícháme a vypracujeme z toho krásné těsto.
3. Těsto si rozdělíme na několik stejných dílů, které pak rozválíme na placky.
4. Rozválené placky osmažíme na sucho na pánvičce z obou stran, dokud nebudou do zlatava.
Hotové placky podáváme ještě teplé buď jako přílohu k různým masům, dipům či salátům. Dále je můžete využít a plnit je jako wrapy.
Nechte si chutnat.