5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept využíváme doma hlavně na snídaně, kdy chceme připravit snídani z vajíček, ale zároveň to nemusí být zrovna klasika jako volské oko nebo míchaná vajíčka. Omeletový toast je taková víkendová, rychlá a jednoduchá snídaně z pánve.

Na omeletě je obecně zajímavé to, že se dá pokaždé připravit jinak. Když si zapečeme na pánvičce rovnou i toast nebo chleba, nemusíme řešit následně pečivo – vše máme v jednom. Pokud máte rádi kombinaci chleba, sýru, šunky a něčeho zeleného, například jarní cibulky, tento recept je právě pro Vás. Do toastu s omeletou se dají přidávat i další ingredience, jako jsou například rajčata nakrájená na plátky. Čas od času přidáváme do vajíčkové směsi i červenou papriku nakrájenou na kostičky. Ta celý omeletový sendvič provoní a hezky křupe.

Celá příprava tohoto omeletového sendviče Vám zabere zhruba 5 minut. Je velmi výživný a dostatečně zasytí. Dá se připravit i jako rychlá večeře. Na naši základní verzi budete potřebovat toasty, plátky sýra – mohou být plátky taveného či normálního sýra, vejce, máslo a na dochucení kečup nebo jinou omáčku.

Rychlá snídaně: Omeletový toast hotový za 5 minut

Recept na omeletový toast

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 10 minut
Porcí 1 porce
Tento vajíčkový sendvič nebo také toast v omeletě je dobrý tip na víkendovou snídani. Ale dobře poslouží i jako rychlá večeře v pracovním týdnu. Příprava zabere jen pár minut a s rozpočtem se vejdeme do pár koru.

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • sporák

Suroviny

  • 1 ks toastu (velký toast, rozkrojený na půl)
  • 1 ks plátku taveného sýra (plátek sýra může být jakýkoliv dle vaší preference. Tavený sýr se ovšem rychle rozpustí do toastu.)
  • 2 ks vajec
  • máslo
  • sůl a pepř
  • kečup nebo jiná omáčka
  • jarní cibulka nebo jiná zelenina (dle vlastních preferencí)

Postup 

  • Rozkrojíme si toast a plátek sýra na půlku a necháme stranou
  • V misce metličkou rozkvrdláme vejce se špetkou soli a pepře
  • Rozehřejeme pánev a na pánvi rozpustíme malou kostičku másla
  • Nalijeme do pánve vajíčkovou směs a rozprostřeme po celé ploše pánve
  • Do směsi položíme půlky toastů a ihned toasty otočíme
  • Jakmile nám celá směs začíná tuhnout a stává se z ní omeleta, otočíme omeletu i s tousty
  • Na omeletu položíme rozpůlené plátky taveného sýra a necháme lehce rozpustit
  • Začneme skládat omeletu ze všech stran na toast a vždy lehce přitlačíme na toast, aby vše drželo tvar
  • Lehce potřeme kečupem nebo oblíbenou omáčkou a půlky toastů otočíme na sebe. Vznikne nám tak “vajíčkový sendvič” neboli omeleta v toustu.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • veškeré ingredience na vaječný sendvič si předem připravte, abyste je měli po ruce. Pak už nebude čas :-), vaření zabere jen 5 minut.
  • pokud nemáte zrovna doma toastový chléb, použijte jakýkoliv jiný
  • můžeme přidat šunku, klobásu, slaninu, vepřovou panenku
  • dochutit můžeme i hořčicí či jakoukoliv oblíbenou omáčkou
  • můžeme přidat cibuli, houby, rajčata, čerstvý kopr…
Cena: 15
Chod: Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: chléb, Omeleta, omeletový toast, toast, vaječný sendvič



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest