Blíží se večer, ostatní členové rodiny už pokukují, co by kde snědli. Vám nezbývá nic jiného, než rychle něco připravit. Zkuste se podívat, zda nemáte k dispozici brambory, trochu klobásy a nějaká vajíčka. Protože s tímto receptem na plněnou vaječnou omeletu zasytíte celou rodinu a nedá vám to moc práce. Pokud nemáte klobásu, klidně ji nahraďte například šunkou nebo kuřecím masem.

Recept na plněnou vaječnou omeletu

Příprava a vaření 35 minut, 4 porce.

Potřebné ingredience

  • 6 brambor
  • 100 – 150 g klobásy (nebo jiného masa)
  • 6 vajec
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 80 ml mléka
  • rostlinný olej
  • Sůl, mletý černý pepř a červená paprika

Postup přípravy

1. Nakrájíme si brambory na klasické měsíčky.

Nakrájíme si brambory na klasické měsíčky.
Zdroj obrázku: Leckerer kanal, Nakrájíme si brambory na klasické měsíčky.

2. Omyté brambory dáme vařit na 5 – 7 minut do vroucí vody.

3. Mezitím si na tenká půlkolečka nakrájíme oloupanou cibuli.

4. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme cibuli a nasekaný česnek.

5. Restujeme 1 minutu a přidáme nakrájené klobásy.

Restujeme 1 minutu a přidáme nakrájené klobásy.
Zdroj obrázku: Leckerer kanal, Restujeme 1 minutu a přidáme nakrájené klobásy.

6. Za stálého míchání restujeme.

7. Posypeme červenou paprikou a promícháme.

8. Mimo si rozšleháme vejce s mlékem. Tuto směs osolíme a opepříme.

Mimo si rozšleháme vejce s mlékem. Tuto směs osolíme a opepříme.
Zdroj obrázku: Leckerer kanal, Mimo si rozšleháme vejce s mlékem. Tuto směs osolíme a opepříme.

9. Mírně předvařené brambory scedíme a přidáme na pánev ke klobásám.

10. Obsah pánve zelijeme vejci.

Obsah pánve zelijeme vejci.
Zdroj obrázku: Leckerer kanal, Obsah pánve zelijeme vejci.

11. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5-7 minut.

12. Následně otočíme celou omeletu a vaříme pod pokličkou dalších 5 minut.

Zdokonalte si svoji omeletu metodou „co dům dá“

Vaječná omeleta, obzvláště ta plněná má obrovskou výhodu, že se nemusíte ve skutečnosti řídit přesným receptem a vždy to nějak dopadne. Zkuste si někdy zaexperimentovat a přidejte do náplně nebo vaječného těsta suroviny, které doma najdete a máte pocit, že by se do omelety hodily. Z našeho pohledu jistě neuděláte chybu s čerstvou paprikou, rajčaty, houbami, ředkvičkami a spoustou dalšího. Nechte pracovat fantazii a systém „co dům dá“.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest