Blíží se večer, ostatní členové rodiny už pokukují, co by kde snědli. Vám nezbývá nic jiného, než rychle něco připravit. Zkuste se podívat, zda nemáte k dispozici brambory, trochu klobásy a nějaká vajíčka. Protože s tímto receptem na plněnou vaječnou omeletu zasytíte celou rodinu a nedá vám to moc práce. Pokud nemáte klobásu, klidně ji nahraďte například šunkou nebo kuřecím masem.
Recept na plněnou vaječnou omeletu
Příprava a vaření 35 minut, 4 porce.
Potřebné ingredience
- 6 brambor
- 100 – 150 g klobásy (nebo jiného masa)
- 6 vajec
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 80 ml mléka
- rostlinný olej
- Sůl, mletý černý pepř a červená paprika
Postup přípravy
1. Nakrájíme si brambory na klasické měsíčky.
2. Omyté brambory dáme vařit na 5 – 7 minut do vroucí vody.
3. Mezitím si na tenká půlkolečka nakrájíme oloupanou cibuli.
4. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme cibuli a nasekaný česnek.
5. Restujeme 1 minutu a přidáme nakrájené klobásy.
6. Za stálého míchání restujeme.
7. Posypeme červenou paprikou a promícháme.
8. Mimo si rozšleháme vejce s mlékem. Tuto směs osolíme a opepříme.
9. Mírně předvařené brambory scedíme a přidáme na pánev ke klobásám.
10. Obsah pánve zelijeme vejci.
11. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5-7 minut.
12. Následně otočíme celou omeletu a vaříme pod pokličkou dalších 5 minut.
Zdokonalte si svoji omeletu metodou “co dům dá”
Vaječná omeleta, obzvláště ta plněná má obrovskou výhodu, že se nemusíte ve skutečnosti řídit přesným receptem a vždy to nějak dopadne. Zkuste si někdy zaexperimentovat a přidejte do náplně nebo vaječného těsta suroviny, které doma najdete a máte pocit, že by se do omelety hodily. Z našeho pohledu jistě neuděláte chybu s čerstvou paprikou, rajčaty, houbami, ředkvičkami a spoustou dalšího. Nechte pracovat fantazii a systém “co dům dá”.