5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

V dnešní uspěchané době hledáme způsoby, jak si usnadnit život a přitom se nezanedbávat. Borůvková ovesná kaše je ideální pro dobrý začátek dne, abychom měli energii na náročné povinnosti. A co nejlepší na tom je, že borůvková ovesná kaše zabere asi 5 minut přípravy a přes noc odpočívá v lednici. Ráno jen otevřeme lednici a máme připravenou vydatnou snídani.

Jednou pozdě večer jsem si uvědomila, že v lednici není nic na snídani. Rána jsou u nás hektická, proto musím mít již večer připravenou snídani. Díky tomu vznikla tato ovesná kaše bez vaření, kterou nechám jen odležet v lednici. Musím podotknout, že jsem u celé rodiny s touto kaší zabodovala.

Tento recept je ideální pro každého, kdo chce začít den s chutí a energií bez trávení času v kuchyni.

Tato ovesná kaše bez vaření nabízí velký prostor pro kreativitu, chuťových kombinací je bezpočet. Kombinace ovesných vloček, chia semínek, borůvkové marmelády, mražených borůvek, mléka a bílého jogurtu vám umožní vytvořit snídani, která je výživná a chutná. Každá ingredience přináší do pokrmu něco jedinečného: vlákninu, omega-3 mastné kyseliny, antioxidanty a probiotika.

Pokud hledáte způsob, jak si dopřát chutnou a zdravou snídani, která se připraví prakticky sama, noční ovesná kaše je tou správnou volbou. Pojďme se tedy podívat, jak si ji můžete připravit.

Cooky.cz: Borůvková ovesná kaše přes noc

Recept na Noční ovesnou kaši bez vaření

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Celkový čas 5 minut

Potřebné vybavení

  • skleničku s víčkem
  • lžíci a lžičku

Suroviny

  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžičky chia semínek
  • 4 lžíce bílého jogurtu (řeckého typu nebo smetanový)
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce borůvkové marmelády (nebo jiné)
  • 1-2 lžíce mražených borůvek (nebo jiného ovoce)

Postup 

  • Připravíme si čistou sklenici či jinou nádobu s víčkem. Začneme postupně vrstvit: ovesné vločky, chia semínka, marmeládu, mražené borůvky, jogurt a nakonec mléko.
  • Skleničku pořádně uzavřeme a pořádně s ní protřepeme, aby se suroviny promíchaly.
  • Takto připravenou skleničku dáme do lednice a můžeme jít spát.
  • Druhý den ráno máme v lednici připravenou snídani – tekutina se vsákne do surovin a máme výbornou sladkou ovesnou kaši s borůvkami.
    Dobrou chuť.
    Ovesná kaše přes noc

    Cooky.cz: Ovesná kaše přes noc – ranní snídaně

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: bílý jogurt, borůvkový džem, borůvky, chia semínka, mléko, ovesná kaše
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest