Pokud máte rádi ryby, tento fantastický recept na lososa by Vás mohl zaujmout. Úprava lososa podle tohoto receptu je velmi jednoduchá, musíte vyzkoušet. Nejen že recept je velmi chutný, ale máte pokrm hotový za 20 minut, je tedy ideální na pracovní týdny, kdy člověk nemá čas na vyvařování v kuchyni.
Díky marinádě, zaručuje dokonalou šťavnatost a chuť lososa. Medová glazura dodává lososovi sladký nádech. Kyselý citron skvěle kontrastuje s medovou glazurou a dodává jí svěžest. Celkově je glazovaný losos s citrónem a medem skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů. Příprava 10 minut a pečení 15 minut. Jako přílohu můžete zvolit dušenou rýži, zeleninový salát nebo zeleninové kari, na které najdete recept zde.
Recept na lososa glazovaného citrónem a medem
Potřebné vybavení
- Trouba
Suroviny
- 240 g filé z lososa
- 1 lžička česneku v prášku
- 2 citrony (nakrájené na kolečka + 1/4 šťáva)
- 1 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky sladké papriky
- Nasekaná petrželka na servírování
Postup
- Nejprve si vytvoříme marinádu, smícháme: česnekový prášek, citronovou šťávu, med, hořčici, olej a papriku
- Nyní si naskládáme kolečka citronu na dno pekáčku. Navrch vyskládáme filety z lososa
- Připravenou marinádou potřeme lososa ze všech stran
- Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 200 C a pečeme po dobu 12 minut
- Pokud máte rádi křupavou kůrku na lososu, tak po 12 minutách dáme troubu na gril a pečeme ještě dalších 3-5 minut