Špagety s rajčatovou omáčkou a buřty je jednoduchý a rychlý pokrm, který uspokojí snad každého. Já mám takto připravené špagety snad úplně nejraději. Když pominu, že jsou jednoduché, jsou i naprosto vynikající. Pokrm do 15 minut hotový. Kdo chce zdravější verzi, nahradí si buřty za kuřecí maso nebo za libové párky. Pevně věřím, že malé strávníky s tímto receptem potěšíte.
Znáte to? Pořád hledáte nové a inovativní recepty, které doma nadchnou. Tohle přesně se stalo mě, uvažovala jsem, co připravím. Co jsem věděla, že nechci trávit příliš času u plotny. Otevřu lednici a vidím buřty. Měli jsme buřty připravené na oheň, ale díky dešťům jsme žádné neměli. Uvažovala jsem, co s nimi udělám, a v tu chvíli jsem si vzpomněla na oběd, který mi vařil můj táta, když jsem byla malá. Byly to Špagety s kečupovou omáčkou a buřty nebo točeným salámem. Jupí, mám oběd a asi i dětem udělám radost. Tento pokrm jsem snad od svého dětství nejedla. Trošku jsem si ho poupravila, ale základ je z mého dětství.
Taky jste tento pokrm dělali? Pokud jste špagety vařili jinak, pošlete nám váš recept, ať se mohou inspirovat i ostatní.
A abyste si nemysleli, že jiné špagety neumím, mám tady celou řadu receptů na špagety:
Expresní boloňské, Fofr špagety, když pospícháte, Vynikající tuňákové špagety, Avokádové Alfredo špagety, Smažené špagety s krevetami nebo klasické Carbonara špagety.
Recept na Špagety s rajčatovou omáčkou a buřty
Doba přípravy 5 minut, doba vaření 10 minut.
Potřebné suroviny:
- 400 g buřtů/špekáčků (lze nahradit párky, točeným salámem či kuřecím masem)
- 1 balení špaget
- 400 g konzervované rajčata
- 1 červená cibule (nakrájená najemno) – lze použít žlutou cibuli
- 4 stroužky česneku (prolisovaný)
- 100 ml kečupu (dle chuti)
- hrst bazalky (pokrájená) – lze vynechat
- nastrouhaný parmezán na posypání (volitelné)
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup:
1. Pokrájíme si buřty na kostičky. Dále si nakrájíme cibuli a dáme vařit vodu do hrnce na těstoviny. Jakmile se voda vaří osolíme ji a vaříme těstoviny dle návodu na obalu.
2. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém obděláme cibuli, jakmile zesklovatí přidáme nakrájené buřty a opékáme je. Jakmile jsou buřty opečené přidáme konzervované rajčata a vše povaříme, když jsou rajčata změklá přidáme prolisovaný česnek a kečup. Vše povaříme a dochutíme dle chutí. Na závěr přimícháme bazalku. Vaříme vše společně dokud bazalka neovadne.
3. Hotovo, můžeme podávat, kdo má rád sýr, může si těstoviny posypat nastrouhaným sýrem.
Dobrou chuť.