Peříčkové řezy, jsou lahodné a jemné jako peří. Tyto řezy se skládají ze šlehačkového krému a piškotového korpusu. Jsou dokonalé, tak nadýchané, sníte je ani nevíte jak rychle. Krém krásně doplňuje jahodová marmeláda, díky této kombinaci nebudete moc přestat jíst. Vyzkoušejte ho a napište nám, jak dlouho u vás na stole vydržel peříčkový řez.
Dnes pro vás mám zajímavý recept na peříčkové řezy, o které se s námi podělila naše věrná sledující Jaroslava F. Máme velkou radost, že s námi sdílí své lahodné výtvory. Přidejte se k nám a podělte se i vy o vaše inspirace s naší kulinářkou komunitou.
Recept na peříčkové řezy
Potřebné suroviny na piškotové těsto:
- 70 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 70 g moučkového cukru
Suroviny na krém:
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce moučkového cukru
Na závěr:
- Jahodová marmeláda
- Hořká čokoláda na posypání
Postup:
1. Nejprve si připravíme korpus (těsto) – Žloutky vyšleháme s cukrem moučkovým a vanilkovým, pak přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Sníh opatrně vmícháme k ostatním surovinám.
2. Takto připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 – 12 minut, při 180 stupních.
3. Upečené těsto necháme pořádně vychladnout a mezitím si připravíme krém.
4. Na krém budeme potřebovat: ušlehanou šlehačku s cukrem. Jakmile máme ušlehanou šlehačku přidáme zakysanou smetanu. Nyní přejdeme ke kompletaci řezů.
5. Vychladlé těsto (korpus) nakrájíme na tři stejné části.
6. První plát těsta potřeme nejprve marmeládou a pak krémem. Na krém položíme druhý plát těsta a opět promazávání opakuje. Nakonec dáme třetí plát, který pomažeme zase marmeládou a krémem, navrch nastrouháme hořkou čokoládu.
7. Takto připravené řezy dáme na 60 minut vychladit do lednice a poté podáváme.
Dobrou chuť.
Zdroj: autorský článek cooky.cz, recept Jaroslava Fišarová