Kombinace vanilkového korpusu a pudingu se na první pohled zdá mírně fádní a nezajímavá. Garantujeme vám, že tento recept se velmi liší od běžných pudingových zákusků. Představte si nebeský zážitek v puse v podobě třívrstvého vanilkového kouzelného pudinkového dortu, který spojuje bohatost rozpuštěného másla, krémovou esenci vlažného mléka, jemnou sladkost moučkového cukru a aromatické kouzlo vanilkového extraktu. To jsou přednosti této lahodné třívrstvé dortu na plechu. Hned po prvním kousnutí budete okouzleni. Že má tento dezert 3 vrstvy? Ano, přesně tak. Skládá se z nadýchaného vršku, krémového středu a delikátní spodní pudinkové vrstvy. V případě potřeby můžete buchtu ozdobit ovocem, například malinami nebo borůvkami, aby získala trochu barvy.
Recept na pudinkové řezy s krémem na plech
Délka přípravy 15 minut, délka pečení 45 minut.
Ingredience pro přípravu
- 1/2 hrnku másla
- 2 hrnky mléka
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 lžíce vody
- 115 g mouky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy
1. Nejdříve si dáme předehřát troubu na 165°C a vymažeme si plech ideálně 20 x 20 cm.
2. V míse si dobře ušleháme 4 bílky, abychom získali tuhou pěnu.
3. V jiné čisté míse si vyšleháme žloutky s cukrem, vznikne nám tak žlutá hmota.
4. K vyšlehaným žloutkům přidáme lžíci čisté vody a rozpuštěné máslo. Pořádně promícháme a zapracujeme do hmoty.
5. Dále to této směsi zapracujeme mouku. Výsledkem musí být konzistence bez hrudek.
6. Za stálého míchání přidáváme mléko a vanilkový extrakt. Vyjde nám krásné homogenní těsto.
7. Nyní do tohoto těsta opatrně pomocí stěrky po částech vmícháme bílkový sníh.
8. Hotové těsto dáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 40 – 60 min, dle trouby. Po 40 minutách buchtu pravidelně kontrolujeme a v případě, že by hnědnul dříve ještě před dopečením, zakryjeme ho alobalem.
9. Po dopečení necháme zchladnout na pokojovou teplotu a poté poprášíme moučkovým cukrem.
Různé varianty
Přestože je dezert výjimečně chutný, můžete po čase trochu jeho chutě pozměnit. Nebojte se zaexperimentovat a přidat trochu citronové nebo pomerančové kůry. Dále místo vanilkového extraktu zkuste použít mandlový nebo mix obou. Rozhodně stojí za vyzkoušení čokoládová nebo karamelová poleva.