Proslulé Rafaelo kuličky jsou v receptech na moučníky používané často jako zdroj inspirace. Rafaelo moučníky pečeme jako dort s náplní nebo také jako hrníčkovou buchtu, kterou jsme vám na cooky.cz již představili. Ale s ananasem jsme i my o tomto receptu slyšeli poprvé. Kokos a ananas jsou všechno exotické chutě, které spolu ladí a proto tato kombinace nemusí být špatná.

Rafaelo buchta je snadná, vypadá sice nenápadně, ale nádherně voní kokosem a díky ananasu bude navíc vláčnější a chuťově výraznější. Přestavte si nadýchané těsto vonící vanilkou, na něm kousky ananasu a navrchu pořádnou kokosovou vrstvu. Také to ve vás evokuje pocity léta a moře? Tak tyto Rafaelo řezy vyzkoušejte a dáte nám určitě za pravdu.

Recept na Rafaelo řezy inspirované proslulými kuličkami, tentokrát navíc s kousky ananasu v korpusu

Ingredience potřebné na přípravu těsta

  • 1 hrnek = cca 250-300 ml
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek plnotučného mléka

Ingredience potřebné na drobenku a dochucení

  • 1 hrnek kokosu
  • půl hrnku moučkového cukru
  • kousky kompotovaného ananasu

Na zalití buchty potřebujete navíc

  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
Obrázek receptu na ovocné žravé řezy.

Ovocné žravé řezy – piškotové těsto, smetanová náplň a pudinková poleva

Postup přípravy Rafaelo řezů s ananasem

1. V misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny, postupně přidáváme olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vyšleháme hladké těsto.

2. Těsto vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný kokosem, polijeme ho drobenkou. z cukru a kokosu a poklademe kousky ananasu.

3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 20 minut. Propečení zkoušíme špejlí.

Koláč pečeme v troubě a horký zalijeme šlehačkovou smetanou.
Koláč pečeme v troubě a horký zalijeme šlehačkovou smetanou.

4. Po upečení ihned ještě horký dezert polijeme šlehačkovou smetanou.Necháme zchladit v lednici.

Servírování

Zákusek je nejchutnější na druhý den, když se všechny chutě propojí. Nakrájíme na kostky a podáváme vychlazený.

Řezy rafaelo s kokosem a mandlemi

Slavnostní kokosové Raffaello řezy – plné krémové chuti a kokosu

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest