Perfektní kombinace chutí, kterou zvládnete připravit i v tom nejhektičtějším dni. Tento recept na těstoviny se smetanou, uzeným lososem, rukolou a citronovou šťávou je přesně to, co jste hledali. Celý pokrm je hotový za pouhých 15 minut, je tedy ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři!
V dnešní uspěchané době se stále více lidí snaží najít rychlé a chutné recepty, které oživí jejich každodenní jídelníček. Kombinace těstovin, smetany, uzeného lososa, svěží rukoly a osvěžující citronové šťávy, to vše spojené v jednom jídle, které připravíte za pouhých 15 minut, je neskutečná lahoda! Uvidíte, že i dětem tento pokrm zachutná. Vzhledem k jednoduchosti přípravy, bude každá hospodyňka tento recept milovat.
Máte nějaký podobně rychlý recept na teplý oběd ve vašem jídelníčku? Pokud ano, podělte se o něj s námi.
Recept na Smetanové těstoviny s uzeným lososem
Doba přípravy je 5 minut, doba vaření 10 minut.
Potřebné ingredience na 2 porce:
- 250 g těstovin
- 100 g uzeného lososa, nakrájeného na kostičky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 – 2 hrsti čerstvé rukoly (můžete i víc, záleží na vás)
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Citronová kůra (volitelně, na ozdobu)
- Parmezán (volitelné, na servírování)
Postup:
1. Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu.
2. Mezitím, co se vaří těstoviny si připravíme omáčku. Do vyšší pánve dáme smetanu a necháme ji chvíli povařit, aby zhoustla. Poté smetanu osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Opět necháme povařit a následně přidáme pokrájeného uzeného lososa.
3. Omáčku vaříme na středním či nižším plameni a občas promícháme.
4. Když máme uvařené a scezené těstoviny, přidáme je do omáčky spolu s rukolou, takto vše povaříme dokud rukola neovadne, to je cca tak 2 minuty. Pokud byste měli pocit, že je omáčka příliš řídká, můžete přidat trochu vody z těstovin, tím víc zhoustne.
Hotovo, pokrm můžeme podávat a servírovat s parmezánem a nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.
Dobrou chuť.
Tipy na obměnu receptu a jak se správně vaří těstoviny
- Jestliže nemáte rádi rukolu, vyzkoušejte ji zaměnit za pórek nebo za česnek. Jen myslete na to, že tyto suroviny musíte obdělat jako první, aby změkly.
- Aby byl recept co nejlepší, je třeba správně uvařit těstoviny al dente: článek o správném vaření testovin al dente