Sulc je oblíbeným pokrmem po staletí, často ale bádáme nad tím, po jakém mase při jeho přípravě sáhnout.
Když koláč vyklopíte z formy, objeví se nahoře vrstva karamelizovaných jablek spojená s nadýchaným piškotem.
Recept na flíčky se zelím je jednoduchý, a přesto plný chuti z kvalitních surovin podle tradičního slovenského receptu.
Pokud jde o přípravu těchto rohlíků, klíčem k jejich nadýchané a křupavé textuře je použití omládky. Recept na voňavé špaldové rohlíky z kefíru pečené v domácí pekárně.
Tato chutná gulášová polévka obsahuje kvalitní kousky hovězího masa, které jsou perfektně dušené do měkka, spolu s kořenovou zeleninou. A kromě receptu se do dozvíte i o historickém tajemství, které odkazuje právě na gulášovku.
Banoffee pie je oblíbený britský dezert, který kombinuje sladké a bohaté chutě, včetně banánů, smetanového krému a karamelového toffee na sušenkovém základě.
Karpatka je považována za výjimečný dezert, který je nejenom chutný, ale také vizuálně oslnivý. Recept a postup jak chouxové těsto a krém.
Skořicovo-jablečná buchta se nejčastěji podává teplá, často s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Výborně chutná i studená.
Nenáročný postup na přípravu chutné a na suroviny bohaté zeleninové polévky. Připravte si kapustovou polévku podle našeho receptu.
Nutričně jsou švestky bohaté na vitaminy a minerály, zejména na vitamin C, vitamin K, draslík a obsahují také mnoho antioxidantů.