Z listového těsta pečeme mnozí stále dokola. Ale co tak si vzít dva vyválené platy, naplnit je jablky a zalít pudinkem? Je to nečekaná lahůdka, která všechny určitě oslní. Protože řezy jsou křupavé a jemné zároveň a po ochutnání překvapivě chutné. Moučník patří mezi ty recepty, které na oko vypadají, jako by daly spoustu práce, ale ve skutečnosti je připravíte za pár minut.

Křupavé listové těsto se při pečení nafoukne do zlatavých vrstev, jemný vanilkový pudink vytvoří lahodný krém a jablka dodají šťavnatost, vůni a příjemnou svěží sladkost. Je to skvělá kombinace, kterou budete milovat a navíc využijete suroviny, které většinou doma máte. Dezert se hodí jak ke kávě, tak jako sladká tečka za nedělním obědem či pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Recept na jablkovo-pudinkové řezy z listového těsta

Ingredience potřebné na přípravu rychlého a snadného moučníku z jablek a pudinku

  • 2 rozválené platy listového těsta
  • cca 6 jablek
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • 800 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • skořice podle chuti
  • vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání
  • kulaté dětské piškoty

Postup přípravy řezů z listového těsta s pudinkem a jablky – kdo by je neměl rád?

1. Z mléka, cukru a pudinků v prášku uvaříme hustý pudink a necháme jej mírně vychladnout, ne úplně, teplý se lépe roztírá.

2. Jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, plát těsta rozložíme na plech s pečícím papírem, poklademe piškoty a poté plátky jablek. Jemně posypeme skořicí.

3. Navrstvíme pudink a zahladíme. Přikryjeme druhým platem těsta a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4. Pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova a dokřupava.

5. Po upečení a vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Upečené řezy vychladíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Foto: cooky.cz, Upečené řezy vychladíme a poprášíme moučkovým cukrem.

Do řezů můžete přidat i rozinky, nasekané ořechy, nebo trochu tvarohu do krému. Pudink můžete zvolit i čokoládový nebo karamelový. Pro pevnější dezert můžete do pudinku přidat lžíci škrobu.

Recept na domácí těsto na závin

Masterclass: Tradiční recept na tažené závinové těsto, který se v rodině dědí po generace

Obrázek receptu na Kremrole z listového těsta tentokrát plněné vanilkovým krémem

Kremrole z listového těsta plněné vanilkovým krémem: Zkuste místo sněhu trubičky naplnit krémem, stojí to za to

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest