Máte chuť na moučník, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Máme pro vás řešení, které vás nadchne svou jednoduchostí a zároveň výborně chutná! Tento jablečný koláč zvládnete připravit za pár minut. Je to úžasný recept pro všechny, kteří chtějí rychle uspokojit svou touhu po něčem sladkém a chutném. Jablka jsou hlavní hvězdou tohoto koláče. Jablka pečením získávají ještě intenzivnější a sladší chuť.
Nejlepší na tom všem je, že koláč zvládne připravit i úplný začátečník, takže se nemusíte bát složitých postupů. K přípravě tohoto koláče stačí pár základních surovin, které máte běžně doma.
TIP: přidejte se do naší facebookové skupiny pro inspirace na dezerty, koláče a sladká potěšení
Tento jablečný koláč je ideální volbou nejen pro rychlé odpolední mlsání, ale také pro nečekané návštěvy a jiným příležitostem. Pojďme se tedy společně pustit do přípravy tohoto výborného jablečného koláče. Připravte si všechny potřebné ingredience a za pár minut můžete mít na stole moučník, který si získá srdce každého strávníka.
Recept na nejjednodušší Jablečný koláč
Uvedené množství je na jednu pečící formu o rozměrech 20x30cm. Délka přípravy 15 minut, délka pečení 25 minut.
Potřebné suroviny
- 4 jablka, nakrájená na plátky včetně slupky
- Máslo na vymastění formy
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 100 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 10 g prášku do pečiva
- Vanilkovou esenci
Postup
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem a vymastíme ho máslem, aby se koláč na papír nepřilepil. Jablka neloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na kostičky. Takto připravené jablka rozvrstvíme na vymazaný pečící papír.
2. V míse vyšleháme vejce s cukrem, dokud nevznikne světlá a nadýchaná směs. Poté přidáme mléko a vanilkovou esenci a důkladně promícháme.
3. Nyní přidáme mouku s práškem do pečiva. Směs promícháme dokud nemáme krásně hladkou konzistenci.
4. Do připravené formy, kde máme nakrájená jablka, nalijeme těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 25-30 minut, dokud není povrch krásně zlatavý a těsto propečené.
Dobrou chuť.