5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tyto dezertní jednohubky plněné lahodným vanilkovým krémem vám skvěle poslouží jako sladké pohoštění na oslavě nebo svatební hostině. Jsou chuťově velmi jemné a díky čokoládové polevě vypadají i vkusně.

Zákusky ve tvaru malých banánků jistě potěší všechny hosty. Smetanový krém s vanilkovou příchutí je dělá opravdu famózními. A pokud jich potřebujete mnohem více, stačí si znásobit suroviny tohoto receptu a můžete se pustit do díla. Nejprve si připravíme vanilkový krém a následně se pustíme do přípravy těsta. Následně položíme na plech pečící papír a vytvarujeme si z těsta tzv. skořápky. Plech vložíme na 25 minut do trouby na 200°C. Je důležité v prvních 15 minutách neotvírat troubu. Skořápky necháme vychladnout a následně rozpůlíme ostrým nožem. Plníme krémem a máčíme v rozpuštěné čokoládě v parní lázni.

Zdroj obrázku: Kilocalorii, Recept na slavnostní sladké jednohubky.

Recept na sladké jednohubky s vanilkovým krémem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 25 minut
Pečeme sladké jednohubky s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou, délka pečení 25 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech
  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec
  • 1 Rendlík na vodní lázeň
  • Šlehač

Suroviny

Ingredience na krémovou náplň

  • 1 hrnek Cukru
  • 3 hrnky Mléka
  • 2 lžíce Mouky
  • 1 lžíce Kukuřičného škrobu
  • 1 ks Žloutek
  • 1 balení Vanilkového cukru
  • 1 lžíce Másla

Ingredience na těsto

  • 250 ml Vody
  • 150 g Mouky
  • 4 ks Vejce
  • 50 g Másla
  • 1/4 lžičky Prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 200 g Mléčné čokolády na polevu

Postup 

Postup na přípravu náplně

  • Do hrnce si dáme mléko, mouku, cukr, žloutek a kukuřičný škrob..
  • Vše pořádně zamícháme a dáme vařit na střední teplotu, dokud nevznikne hustý krém.
  • Vedle si smícháme máslo s vanilkovým cukrem a potom přidáme uvařený krém a promícháme.
  • Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme zchladnout.

Postup na přípravu těsta

  • V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme špetku soli, vodu, mouku a prášek do pečiva.
  • Stále mícháme, dokud nám z toho nevzejde hladké homogenní těsto.
  • Těsto dáme zcela vychladnout.
  • Po vychladnutí do těsta přidáváme postupně vejce a mezi tím šleháme šlehačem.
  • Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem.
  • Těsto přendáme do sáčku a skrze díru na konci sáčku tvoříme malé skořápky / banánky.
  • Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  • Během této fáze je velmi důležité neotevírat dvířka trouby během prvních 15 minut.
  • Po úplném vychladnutí výsledné skořápky rozpůlíme a naplníme krémem.
  • Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a potřeme ní naplněné sladké jednohubky.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: čokoládová poleva, dezert, slavnostní, vanilkový dezert, vanilkový krém, zákusek
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest