Výborná domácí klobása plná brambor, masa a sádla pro dokonalou chuť. Můžete si ji díky jejím vlastnostem, kdy neztrácí svoji chuť, připravit předem a kdykoliv ohřát v mikrovlnné troubě nebo opéct na pánvi.
Pro tento recept můžete použít střívka koupená nebo také bez obav vepřová, protože vám v postupu popíšeme jeho hygienickou přípravu. Výsledkem bude opravdu luxusní svačina nebo večeře. A to vše velmi levně a chutně, navíc se nejedná o úplně známý recept, takže můžete velmi příjemně překvapit rodinu nebo hosty.
Recept na domácí bramborovou klobásu s masem a sádlem
Potřebné vybavení
- 1 Pánev
- 1 Plech
Suroviny
- 300 g Vepřového masa
- 400 g Sádla
- 2 kg Brambor
- 4 stroužky Česneku
- 2 ks Cibule
- 50 g Krupicové kaše
- 250 ml Mléka
- 4 ks Střívek (Vepřová)
- 2 lžičky Soli
- Černý mletý pepř (dle chuti)
Postup
Příprava střívek
- Abychom se zbavili zápachu, nejdříve musíme střívka důkladně omýt.
- Poté je namočíme do 2 litrů vody se sklenicí 9% octa.
- Necháme máčet 30 minut a poté opět omyjeme pod tekoucí vodou.
Příprava klobás
- Nakrájíme si sádlo na malé kostičky.
- Nakrájíme maso na větší kostky.
- Oboje orestujeme na pánvi dozlatova.
- Očistíme si cibuli a nadrobno nakrájíme.
- Cibuli přidáme na pánev s masem a opět orestujeme cibuli dozlatova.
- Oloupané brambory si najemno nastrouháme.
- Propasírovaný česnek přidáme k bramborám.
- K bramborám přidáme také orestované maso a sádlo.
- Dále přidáme mléko a krupici.
- Vše pořádně promícháme.
- Vepřové střívko ještě důkladně omyjeme a na jedné straně kvalitně zavážeme nití.
- Střívka naplníme směsí maximálně z jedné poloviny. Zavážeme i druhou stranu.
- Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
- Plech si vymažeme olejem a rozložíme klobásy.
- Klobásy ještě po celé ploše propícháme párátkem nebo jehlou.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 1h 20 minut.