5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Výborná domácí klobása plná brambor, masa a sádla pro dokonalou chuť. Můžete si ji díky jejím vlastnostem, kdy neztrácí svoji chuť, připravit předem a kdykoliv ohřát v mikrovlnné troubě nebo opéct na pánvi.

Pro tento recept můžete použít střívka koupená nebo také bez obav vepřová, protože vám v postupu popíšeme jeho hygienickou přípravu. Výsledkem bude opravdu luxusní svačina nebo večeře. A to vše velmi levně a chutně, navíc se nejedná o úplně známý recept, takže můžete velmi příjemně překvapit rodinu nebo hosty.

Zdroj obrázku: plyashka, Recept na domácí bramborovou klobásu s masem a sádlem.

Recept na domácí bramborovou klobásu s masem a sádlem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 1 hodina 20 minut
Celkový čas 1 hodina 20 minut
Připravíme si tuto dobrotu z brambor, masa a sádla – domácí bramborovou klobásu, doba pečení 80 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev
  • 1 Plech

Suroviny

  • 300 g Vepřového masa
  • 400 g Sádla
  • 2 kg Brambor
  • 4 stroužky Česneku
  • 2 ks Cibule
  • 50 g Krupicové kaše
  • 250 ml Mléka
  • 4 ks Střívek (Vepřová)
  • 2 lžičky Soli
  • Černý mletý pepř (dle chuti)

Postup 

Příprava střívek

  • Abychom se zbavili zápachu, nejdříve musíme střívka důkladně omýt.
  • Poté je namočíme do 2 litrů vody se sklenicí 9% octa.
  • Necháme máčet 30 minut a poté opět omyjeme pod tekoucí vodou.

Příprava klobás

  • Nakrájíme si sádlo na malé kostičky.
  • Nakrájíme maso na větší kostky.
  • Oboje orestujeme na pánvi dozlatova.
  • Očistíme si cibuli a nadrobno nakrájíme.
  • Cibuli přidáme na pánev s masem a opět orestujeme cibuli dozlatova.
  • Oloupané brambory si najemno nastrouháme.
  • Propasírovaný česnek přidáme k bramborám.
  • K bramborám přidáme také orestované maso a sádlo.
  • Dále přidáme mléko a krupici.
  • Vše pořádně promícháme.
  • Vepřové střívko ještě důkladně omyjeme a na jedné straně kvalitně zavážeme nití.
  • Střívka naplníme směsí maximálně z jedné poloviny. Zavážeme i druhou stranu.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Plech si vymažeme olejem a rozložíme klobásy.
  • Klobásy ještě po celé ploše propícháme párátkem nebo jehlou.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 1h 20 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Pochutina, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: domácí klobása, klobása, vepřová střívka, vepřové maso


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest