Chcete klasiku, ale s malou obměnou? Nechcete se držet pouze klasických jablek a jablečných náplní? Vyzkoušejte malou změnu a do hraběnčiných řezů zkuste naplnit švestky. Švestková varianta dodá řezům lehce nakyslou ale výraznější chuť, švestky pečením krásně změknou a vytvoří lahodnou šťavnatou vrstvu, která s máslovým těstem a sněhem z bílků vytvoří nezvykle zajímavou a lahodnou kombinaci.
Švestky obsahují hodně vlákniny a antioxidantů, takže dezert bude nejen velice chutný, ale i zdravý. Jak už bylo řečeno, že při pečení skvěle změknou a mají přirozeně sladkokyselou chuť a v kombinaci s máslovým těstem, skořicí a nadýchaným sněhem vytvoří dokonalý podzimní moučník, který bude vašim společníkem při posezení s kávou či čajem a budete ho milovat.
Recept na švestkové hraběnčiny řezy
Ingredience potřebné k přípravě Hraběnčiných řezů se švestkami
- 450 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- půl balíčku prášku do pečiva
- švestky
- skořice a kokos na posypání
- sníh ze 4 bílků
Postup přípravy švestkových řezů
1. Z mouky, cukru, žloutků a prášku do pečiva uhněteme těsto. 2/3 těsta rozválíme a přendáme na plech a 1/3 uložíme do mrazáku.
2. Na těsto poklademe švestky rozkrájené na čtvrtky a posypeme skořicí a kokosem.
3. Vyšleháme sníh ze 4 bílků a naneseme na švestky. Na sníh nastrouháme hrubě těsto z mrazáku. Pečeme v troubě do zlatova a vychladíme.
4. Navrch posypeme skořici a kokos. Cukr přidáváme dle chuti (do sněhu i sypání).
Místo skořice můžeme zvolit Skořicový cukr, a do sněhu přidat 1 balíček vanilkového cukru, pro větší sladkost řezů.

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami: Skvělá kombinace v tradičním moučníku

Koláč od paní hraběnky: Hraběnčiny řezy jsou úžasnou jablečnou klasikou
pozn.: částečně upraveno AI