Tyto parmezánovo-čedarové sušenky s bazalkou potěší každého člena rodiny od nejmladšího po nejstaršího, a je tak snadné je vyrobit! Sušenky máte hotové za 30 minut, je to úžasná a chutná záchrana pro pohoštění neohlášené návštěvy ?.
Jsou opravdu úžasný, okraje křupavé s měkkým a jemným vnitřkem. Nejsou to klasické sušenky, jsou perfektním jako doplněk k pohoštění pro návštěvu, nebo k podávání při ochutnávkách vína či jako pochutina k televizi. Dále se mohou tyto slané sušenky podávat jako základ na pomazánky místo klasického pečiva, budou to zajímavé jednohubky pro jakýkoliv slavnostní okamžik. U nás doma jsou teď jednou z oblíbených pochutin a pro mne variantou pro návštěvy. Po ochutnání si každá návštěva nese domu recept na tyto sýrové sušenky. ? Příprava zabere 20 minut, pečení 10 minut.
Recept na Sýrové sušenky s bazalkou
Potřebné vybavení
- Trouba
- Plech na pečení
Suroviny
- 2,5 hrnku hrnku strouhaného sýra Cheddar
- 0,5 hrnku másla (pokojové teploty)
- 1 lžička soli
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1,5 šálku strouhaného parmazánu
- 3 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
Postup
- Předehřejeme troubu na 180°C
- Smícháme sýr Cheddar a parmezán plus máslo, mícháme dokud se suroviny nespojí
- Postupně přidáváme mouku se solí, česnekem a bazalku – dobře hněteme dokud nevznikne kompaktní těsto
- Těsto vyklopíme na pomoučenou plochu. Rozdělíme na 3 stejné části a válečkem rozválíme na tloušťku cca 1-2 cm
- Vykrajovátkem vykrájíme tvary, které doma máte, my máme srdce a hvězdu. Vykrojené tvary přendáme na plech, vyložený pečící papírem
- Jakmile naplníme plech pečeme po dobu cca 11 minut, dokud nebudou sušenky dozlatova. Hotové sušenky necháme vychladnout na mřížce