Rádi byste si dopřáli vynikající nepečený dort jen z pěti ingrediencí, bez trouby a dokonce i bez mixéru? Pak právě tenhle recept si zamilujete. Je opravdu jednoduchý, rychlý a zvládne ho opravdu každý. Žádné složité suroviny ani pečicí triky – stačí pár základních věcí, trocha trpělivosti a výsledek stojí za to.
Nepečené dezerty mají tu obrovskou výhodu, že jsou nenáročné jak na přípravu, tak na vybavení kuchyně. Největší „výzvou“ pak bývá jen to čekání, až dezert zatuhne a vychladne. Ale věřte, že se vyplatí si tu chvíli počkat. Některé ingredience, jako například čokoládová poleva, totiž potřebují krátké povaření a následné chlazení, aby držely tvar a spojily všechny vrstvy dohromady. No a pak už stačí jen krájet a vychutnávat. Tak pojďme do toho – a dopřejte si potom zaslouženou sladkou odměnu!
Nepečený dort s tvarohovým krémem, co zvládne každý
Ingredience na nepečený dort
- 200 g vanilkového pudinku v prášku
- 3 hrnky (jeden hrnek je asi 250 ml) mléka
- 250 g šlehané rozmrazené polevy (polotovar) nebo rostlinná šlehačka (rostlinný krém na šlehání
- 500 g grahamových/celozrnných sušenek
- 500 g čokoládové polevy (buď kupte hotovou nebo lze vyrobit z čokolády na vaření)
Postup přípravy nepečeného krémového dortu
1. Na dno formy 9×13 cm uložíme vedle sebe vrstvu gramových sušenek.
2. Smícháme vanilkový pudink s mlékem a šlehanou rozmrazenou polevou z polotovaru, řádně smícháme, aby se věc spojilo a nelijeme 1/2 směsi na sušenky.
3. Poklademe další vrstvou sušenek a nalijeme druhou polovinu směsi, nakonec poklademe třetí vrstvou sušenek.
4. Přikryjeme folií a dáme alespoň na půl hodiny do lednice chladit. Poté odkryjeme folii a pijeme roztavenou čokoládovou polevou.
5. Vrátíme do lednice a chladíme minimálně 6 hodin, nejlépe do druhého dne.
Tip na domácí polevu – ganache místo kupované
Zahřejeme 3/4 šálku smetany, vsypeme šálek čokoládových lupínků, anebo čokoládu a necháme 3 minuty odležet, poté dobře promícháme a nalijeme na koláč.
