Naše nejmilovanější můžeme obdarovat vším možným. Od různých malých dárků po naši přítomnost. Ale pokud jim sami něco vyrobíme, má to tu největší přidanou hodnotu! A ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, co to tedy spojit v jedno? Tento kouzelný valentýnský dezert potěší všechny jedince, kteří mají rádi sladké a romantiku. To největší překvapení přijde, jakmile obdarovaný ukrojí první plátek bochníku. Objeví tam totiž symbol Valentýna, červené srdce, které ho zaručeně velmi potěší.
Bochník je přitom velmi jednoduchý, takže pokud přemýšlíte, zda je recept pro vás a chcete svůj protějšek překvapit, nemějte strach! Těsto je vlastně typicky bábovkové a velmi chutné. Budeme na výrobu srdce samozřejmě potřebovat vykrajovátko ve tvaru srdce a červené potravinářské barvivo, které dnes seženete téměř v každém obchodě. Pusťme se tedy spolu do tohoto symbolického valentýnského chlebíčku a šiřme kolem sebe radost!
Recept na valentýnský chlebíček se sladkým srdcem uprostřed
Ingredience pro přípravu
Červené srdce:
- 120 g másla
- 120 g cukru
- 3 vejce
- 10 g prášku do pečiva
- 120 g mouky
- červené potravinářské barvivo
Světlé těsto:
- 150 g másla
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 50 g oleje
- 1 vanilin
- 15 g prášku do pečiva
- 200 g mouky
- moučkový cukr
Postup přípravy
1. Na červené srdce v míse smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a dobře prošleháme.
2. Do vyšlehané hmoty přidáme vejce jedno po druhém a mezitím vždy zašleháme do hmoty.
3. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a stěrkou vypracujeme těsto bez hrudek.
4. Do těsta přidáme potravinářské barvivo a dobře ho promícháme, dokud nebudeme mít sytě červené zbarvení.
5. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.
6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 7 minut.
7. Na světlé těsto smícháme změklé máslo s cukrem a vyšleháme.
8. Opět přidáváme do hmoty během šlehání jedno vejce po druhém, celkem jich zašleháme všech 5.
![Obrázek receptu na Luxusní sametové mini dortíky.](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/11/sametove-mini-drotiky.jpg)
Red velvet mini dortíky – luxusní sametové mini dortíky zdobené chipsem ve tvaru korálu
9. Následně do těsta přidáme olej a dobře ho zašleháme.
10. Nakonec přisypeme do těsta mouku s práškem do pečiva a vanilinem a vypracujeme hladké těsto.
11. Upečený červený korpus vyklopíme a vykrojíme co nejvíce srdíček nám plocha dovolí.
12. Vykrojená srdíčka seřadíme za sebe a spolu jako jednoho hada vložíme do formy na bochník.
13. Tento červený střed nyní obalíme světlým těstem pomocí stěrky a vrch uhladíme.
14. Formu na bochník vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 40 – 50 minut dozlatova.
15. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
To nejlepší na Valentýna
Valentýn je den, kdy si lidé po celém světě vyjadřují lásku a náklonnost různými způsoby. A jedním z těch nejkrásnějších je pečení domácích pochoutek s láskou a maximální péčí. Pokud hledáte něco originálního, co potěší vaši drahou polovičku, rodinu nebo přátele, tento sladký valentýnský bochník z bábovkového těsta se zapečeným srdcem je tím pravým.