Zdobení lentilkami patří mezi nejoblíbenější zdobení perníčků zejména v rodinách s dětmi. Jako děti jsme, ostatně jako asi všechny děti určitého věku, hrozné rády pomáhaly s pečením vánočního cukroví. No a zdobení perníčků lentilkami, to byla radost, protože je jednoduché a navíc krásně barevné. A co na tom bylo nejlepší, že sem-tam nějaká lentilka směrovala místo na perníček do naší pusy.

Jakmile se v kuchyni rozvoní med, skořice a hřebíček, je jasné, že jsou přede dveřmi Vánoce. Perníky mají tu vlastnost, že jsou snad nejvoňavější a nejvýraznější ze všeho cukroví. Navíc krásně měknou a vydrží neskutečně dlouho. No a když se mezi jinými tvary, vykrojí stromečky a ozdobí barevnými lentilkami, připomíná to spoustu rozsvícených stromků. Dopřejte proto svým dětem toto kouzlo Vánoc a nechte je vykrojit stromky a nazdobit lentilkami.

Recept na perníčkové stromečkyzdobené lentilkami

Ingredience potřebné na přípravu hravé radosti Vánoc, krásného kouzla z lentilek

  • 560 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 50 g změklého másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžíce koření do perníku
  • 3 vejce
  • čokoládové lentilky

Postup přípravy originálních perníčků ve tvaru stromečků

1. Všechny ingredience zpracujeme v misce na hladké těsto, zabalíme do folie a necháme 1-2 dny odležet v lednici.

2. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku a vykrajujeme stromky, které pokládáme na plech s pečícím papírem a zdobíme lentilkami.

Foto: se souhlasem Kouzlíme v kuchyni

3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut..

Foto: se souhlasem Kouzlíme v kuchyni

Perníčky skladujeme v uzavřené nádobě a pečeme je před Vánoci, potřebují pár dní změknout.

Zdroj a fotky: Kouzlíme v kuchyni

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest