Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Zkoušeli jste někdy péct kuře vertikálně? Chutná trochu jinak, více jako z grilu. Poradíme vám jak na to, když nemáte gril ani stojan na kuře.

Vertikálně upečené kuře má tu výhodu, že je křupavé ze všech stran a není nasáklé tukem. Můžete narazit na kovové stojany na vertikální pečení kuřete, pokud ho ale nemáte, tak nezoufejte. Vystačíte si pouze s jednou prázdnou pivní lahví.

Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na kuře na láhvi.

Recept na vertikálně pečené kuře

Zatím nehodnoceno
Celkový čas 2 hodiny
Porcí 4
Pečeme křupavé kuře na stojáka, délka přípravy 2 hodiny.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech
  • 1 Pivní skleněná láhev

Suroviny

  • 1 ks Celé kuře
  • 2 ks Mrkve
  • 2 ks Cibule
  • Brambory (dle počtu porcí)
  • Čerstvá petrželka
  • Sůl, pepř, majoránka, česnek, mletá červená paprika

Postup 

  • Nejlépe den předem na noc si umyjeme kuře a pomažeme ho olejem a kořením.
  • Zabalíme do alobalu a dáme necháme ho odpočívat.
  • Další den si nakrájíme oloupané brambory, mrkev, cibuli a petrželku.
  • Pivní láhev zbavíme etikety, omyjeme a ideálně sterilizujeme.
  • Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů Celsia.
  • Následně pivo otevřeme a půl láhve odlejeme jinam.
  • Kuře nasadíme na láhev co nejvíce to půjde.
  • Na pečícím papírem vyložený plech dáme kuře na láhvi a nakrájenou zeleninu s bramborami, kterou mírně osolíme.
  • Celý plech s kuřetem dáme péct do předehřáté trouby na 1,5 až 2 hodiny, dle velikosti kuřete.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Grilování, Oběd, Pečení, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Pečené kuře


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest