Je to jeden z těch všedních zázraků, které se pečou z toho, co dům dal. Pamatuje si na ní snad každá babička, kousek jablka, kousek čokolády, špetka kakaa a láska v každé lžíci těsta. Je to voňavá útěcha do chladných dnů, buchta která nám nenápadně připomíná, že nejlepší recepty, jsou ty nejjednodušší.
Není na tom nic špatného, když se peče z toho, co doma je nebo přebývá. Tak to dělávaly naše babičky, maminky a tak to můžeme praktikovat i my dnes. Rychlá a vláčná kakaová buchta, ve které se snoubí šťavnatost jablek s kousky rozpuštěné čokolády a jemnou kakaovou chutí, vydrží díky jablkům vláčná a svěží i na druhý den po upečení.
Recept na vláčnou buchtu s jablky a kousky čokolády
Ingredience potřebné přípravu buchty, která vám provoní celý dům a zmizí ještě teplá
- 1/2 hrnku oleje
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- 4 vejce
- hrnek cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 100 g čokolády
- 5 jablek nakrájených na kostičky
- skořice
Postup přípravy buchty
1. V misce smícháme všechny sypké suroviny.
2.Postupně přidáme vejce, olej, mléko a vyšleháme hladké těsto.

3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech poklademe kostičky jablek rozmíchaných se skořicí a kousky čokolády.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 20-25 minut.
Po upečení poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na kostky.
Slavná Buchta snů: Neodolatelná mramorová buchta se šlehačkou a pudinkem, která chutná opravdu jako sen