Chcete si na víkend připravit něco výjimečné a nestát hodiny v kuchyni? Uvařte si tuto dokonalou harmonii chutí, která se bude rozplývat už na talíři. Stačí, když si do pekáčku naskládáte suroviny, dáte péct do trouby a práce bude hotová. Zapečená krkovička s bramborami patří mezi oblíbené pokrmy, a ještě více v kombinaci se smetanou, kde se spojuje sytá chuť masa s jemností smetany a křupavých pečených brambor.

Že je na tato jídla nejlepší krkovice, to už známe, protože její tukové žilky zajišťují, že maso zůstane i po delší tepelné úpravě měkké a šťavnaté a nebude vysušené. Tyto suroviny doplněné voňavým kořením nám vytvoří dokonalé nedělní jídlo téměř bez práce. Pro lehkost a osvěžení se k tomuto pokrmu hodí ledový salát s jemnou zálivkou – citronovou nebo jogurtovou, který jídlu přidá na svěžesti a vyváží bohatou chuť masa a brambor. Tak pojďme na něj a dobrou chuť!

Recept na voňavou pečenou krkovičku se smetanovými bramborami a svěžím salátem

Ingredience na přípravu nenáročného nedělního obědu Voňavou pečenou krkovičku

  • brambory
  • cibule
  • vepřová krkovice
  • hořčice
  • anglická slanina
  • smetana
  • vejce
  • sůl a pepř

Postup přípravy hlavního jídla z jednoho pekáčku voňavé krkovičky s bramborami a smetanou

Obrázek receptu na Voňavou pečenou krkovičku se smetanovými brambory a svěžím salátem
Foto: cooky.cz, Recept na Voňavou pečenou krkovičku se smetanovými bramborami a svěžím salátem

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, krkovici a slaninu na plátky a pak na čtverečky.

2. Na pekáč vymazaný tukem vrstvíme brambory, nakrájenou cibuli, krkovici potřenou hořčicí a znovu cibuli.

3. Poté poklademe plátky anglické slaniny a navrch znovu plátky brambor.

Obrázek receptu na línou zapečenou krkovičku.

Líná zapečená krkovička na plechu – na cibuli, s bramborami a krustičkou

4. Průběžně vrstvy solíme a dle chuti opepříme. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s vejci.

5. Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 1,20 hod.

Nakonec zalijeme smetanou s vejci a pečeme v troubě.
Foto: cooky.cz, Nakonec zalijeme smetanou s vejci a pečeme v troubě.

Servírování

Pokrm podáváme teplý se svěřím ledovým salátem namočeným v citronovém nebo jogurtovém dresinku.

Nejlepší mafiánské brambory na tenké plátky s uzeným a sýrovou omáčkou

Zapečené mafiánské brambory: tenké plátky brambor vrstvené s uzeným masem a sýrovou omáčkou. Ještě nejsou dopečené a už se u nás stojí fronta

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest