Kouzlo zapečených sendvičů neboli kanapek je v jejich jednoduchosti, chuti a možnosti při jejich přípravě improvizovat. Ne nadarmo se říká, že fantazii se meze nekladou, zvlášť to platí tady. Jako základ se nejčastěji používá světlá veka, toastový chléb, bagetky nebo domácí chléb. Na jejich mazání jsou to různé směsi, sýry, máslo, hořčice, kečup nebo tatarka. Jednu z vrstev tvoří šunka nebo salám, pečené maso nebo ryba, či uzené tofu. Sýrovou vrstvu jakýkoliv sýr, který při pečení krásně zezlátne. Vrch kanapek většinou zdobíme zeleninou a posypeme volitelným kořením.
Prostě zapečené sendviče jsou v českých domácnostech stále oblíbené už od 70. a 80. let. Jsou vhodné na rychlé pohoštění na oslavách, večírcích, či večerních posezeních. Dnes máme k tomu toustovače, kdysi ale nebyli a tak se tousty zdobili tím, co dům dal a krásně se zapekli v troubě. Dnes je to myslím spojení obojího a vždycky přijdou k chuti.
Recept na zapečené sendviče – vynikající kanapky z trouby
Ingredience na Kanapky zapečené v troubě
- toastový chléb
- houbová směs (zavařená ve sklenicích k tomuto účelu)
- plátky šunky
- Niva a Eidam (nastrouhané)
- pikantní kečup
Postup přípravy zapečených sendvičů
1. Plátky toastového chleba potřeme houbovou směsí a pokládáme na plech s pečícím papírem.
2. Poté poklademe plátky šunky, posypeme sýry a pokapeme pikantním kečupem.
3. Zapečeme v troubě na 180 stupňů cca 10 minut do růžova.
Složení houbové směsi
Houbová směs se skládá z hub, papriky, rajčat, cibule, česneku, soli, pepře, sladké chilli omáčky. Vše se nakrájí, orestuje na nakrájené cibuli na měsíčky, podusí a zavaří do menších sklenek.

Zapečené Kanapky v troubě na toustovém chlebu se směsí sýra a šunky

Zapečené pizza chlebíčky: Uložte si směšně snadný recept na tuto lahůdkovou směs na chlebíčky
pozn.: částečně upraveno AI