Připravit dokonalou omeletu není jen o tom, jak vyšlehat vejce nebo kolik přidat soli. Je to o harmonii chutí a textur, která povznese běžný pokrm na novou úroveň. Dnes si společně připravíme 5-hvězdičkovou omeletu s klobásou a sýrem, která vám zaručeně rozproudí chuťové pohárky. Omeleta je oblíbená nejen pro svou rychlost a jednoduchost, ale také díky nekonečné variabilitě ingrediencí, které do ní můžeme přidat. Klíčovou roli v tomto receptu hraje kvalitní klobása, lahodný sýr a jemná struktura vajíček, které společně tvoří harmonickou symfonii chutí.

Recept na omeletu s klobásou a sýrem

Ingredience pro přípravu

  • Uzená klobása
  • 8 vajec
  • 1/4 šálku plnotučného mléka
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • zelená paprika
  • lžíce másla
  • lžíce olivového oleje
  • šálek strouhaného sýra
  • zakysaná smetana
  • salsa

Postup přípravy

1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky poté ji restujeme na oleji a másle dokud nezměknou.

Orestujeme zeleninu.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Orestujeme zeleninu.

2. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme na pánev aby se prohřála.

Prohřejeme klobásu.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Prohřejeme klobásu.

3. V míse rozšleháme vejce s mlékem poté osolíme a opepříme.

4. 1/4 vajec nalejeme na rozehřátou pánev a usmažíme omeletu, během čehož nakláníme pánev, aby se usmažila rovnoměrně.

Připravíme omeletu.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Připravíme omeletu.

5. Jakmile je vejce tuhé, rozložíme na jednu polovinu omelety orestovanou papriku, cibuli, klobásu a sýr.

6. Omeletu přesuneme na talíř a takto usmažíme i omelety ze zbytku vajec.

7. Nakonec ozdobíme zakysanou smetanou, 1 lžící salsy a čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Tip na závěr

Pro co nejlepší výsledek doporučujeme použít kvalitní litinovou pánev. Na litinu se můžete vždy spolehnout. Navíc v kombinaci s olejem ve spreji se nemusíte bát nežádoucího připalování vajíček. Práce s ním je velmi jednoduchá a komfortní.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest