Připravit dokonalou omeletu není jen o tom, jak vyšlehat vejce nebo kolik přidat soli. Je to o harmonii chutí a textur, která povznese běžný pokrm na novou úroveň. Dnes si společně připravíme 5-hvězdičkovou omeletu s klobásou a sýrem, která vám zaručeně rozproudí chuťové pohárky. Omeleta je oblíbená nejen pro svou rychlost a jednoduchost, ale také díky nekonečné variabilitě ingrediencí, které do ní můžeme přidat. Klíčovou roli v tomto receptu hraje kvalitní klobása, lahodný sýr a jemná struktura vajíček, které společně tvoří harmonickou symfonii chutí.
Recept na omeletu s klobásou a sýrem
Ingredience pro přípravu
- Uzená klobása
- 8 vajec
- 1/4 šálku plnotučného mléka
- sůl
- pepř
- cibule
- zelená paprika
- lžíce másla
- lžíce olivového oleje
- šálek strouhaného sýra
- zakysaná smetana
- salsa
Postup přípravy
1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky poté ji restujeme na oleji a másle dokud nezměknou.
2. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme na pánev aby se prohřála.
3. V míse rozšleháme vejce s mlékem poté osolíme a opepříme.
4. 1/4 vajec nalejeme na rozehřátou pánev a usmažíme omeletu, během čehož nakláníme pánev, aby se usmažila rovnoměrně.
5. Jakmile je vejce tuhé, rozložíme na jednu polovinu omelety orestovanou papriku, cibuli, klobásu a sýr.
6. Omeletu přesuneme na talíř a takto usmažíme i omelety ze zbytku vajec.
7. Nakonec ozdobíme zakysanou smetanou, 1 lžící salsy a čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Tip na závěr
Pro co nejlepší výsledek doporučujeme použít kvalitní litinovou pánev. Na litinu se můžete vždy spolehnout. Navíc v kombinaci s olejem ve spreji se nemusíte bát nežádoucího připalování vajíček. Práce s ním je velmi jednoduchá a komfortní.