Jemné, krémové a osvěžující jahodové řezy patří mezi moje oblíbené dezerty. Miluju, jak tvarohový krém s nádechem jahodového pudinku dodá celému řezu plnou chuť, kterou ještě víc zvýrazní smetanová šlehačka a sladké čerstvé jahody ozdobené hoblinkami čokolády. Vždycky mám pocit, že je to dezert, který potěší nejen chuť, ale i oči – a to v kterémkoli ročním období.

Spojení sladkého tvarohu, jahodového pudinku, nadýchané šlehačky a čerstvých jahod je pro mě naprostá harmonie. A pokaždé, když ho připravím, slyším od rodiny i přátel, jak krásně a slavnostně vypadá. Dezertů z jahod je sice spousta, ale tenhle má v mém srdci výjimečné místo.

Recept na Jahodové řezy se šlehačkou a tvarohem

Ingredience potřebné k přípravě řezů s tvarohově-jahodovým krémem, šlehačkou a jahodami

Korpus

  • 5 vajec
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 5 lžic horké vody
  • 8 lžic polohrubé mouky

Krém

  • 2 hrníčky mléka
  • 1/2 hrníčku krupicového cukru
  • 2 balíčky jahodového pudinkového prášku
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1/4 kostka másla nebo Hery

Další suroviny na dodělání a ozdobu

  • 2 balíčky práškové šlehačky
  • čerstvé jahody
  • čokoládové hoblinky

Postup přípravy jahodových řezů

1. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky a žloutky vyšleháme s cukrem za postupného přidávání horké vody, nakonec vmícháme mouku a opatrně zamícháme sníh z bílků a nalijeme na plech s pečícím papírem. Korpus upečeme v troubě dozlatova.

2. Vychladlý korpus potřeme krémem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který mírně vychladíme a do vlažného zamícháme tvaroh a máslo nebo Heru.

3. Na krém naneseme šlehačku vyšlehanou z e šlehačky v prášku dle návodu na obalu.

4. Dezert ozdobíme půlkami čerstvých jahod a čokoládovými hoblinkami.

Tipy a obměny

  • Krém lze zjemnit přidáním lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
  • Místo jahod lze použít maliny, borůvky nebo meruňky.
Obrázek receptu na Tříbarevné Mrože s jahodami a čokoládovou polevou

Tříbarevné řezy mrož s jahodami a čokoládovou polevou

Obrázek k receptu: Božsky vypadá, ještě lépe chutná: Nepečený jahodový dort s vůní vanilky!

Výjimečně lahodný jahodový dort, který vám doslova roztaje na jazyku: Zapomeňte na pečení

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest