Heboučký maxi donut anebo lehoučká bábovka? Tím prvním názvem by to nazvala vnoučátka, tím druhým maminky a babičky. Má to stejný tvar, velikost malinko odlišnou ale těsto, zcela jiné. Mluvíme o maximálně lehoučké a heboučké bábovce bez másla, kde základní ingredience jsou jogurt a citron. Jogurt dodává těstu příjemnou jemnost a citron jí dodává osvěžující chuť. Bábovka je skvělá jako rychlý dezert ke kávě nebo čaji a její příprava je velmi snadná. Chutná i dětem právě tím, že má tvar donutu, který snad všechny děti milují, no a samozřejmě i kvůli její lákavé vůni a chuti.

Recept na Bábovku jako pírko s citronem a jogurtem

Ingredience na přípravu

  • 2 ks vejce
  • 60 ml oleje
  • 60 ml citronové šťávy
  • z 1 citronu nastrouhaná kůra
  • 280 g řeckého jogurtu
  • 230 g krupicového cukru
  • 260 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášek do pečiva

Postup přípravy

1. V šlehači vyšleháme olej a vejce a cukr do světlé pěny. Přidáme citronovou šťávu, kůru, cukr, jogurt a dále šleháme.

V šlehači vyšleháme těsto.
Zdroj obrázku: carodiarioricette, V šlehači vyšleháme těsto.

2. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně zamícháme.

3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 1 hodinu.

Těsto nalijeme do formy.
Zdroj obrázku: carodiarioricette, Těsto nalijeme do formy.

Rada pro pečení

Po upečení nechte bábovku 10 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Po vychladnutí můžete bábovku jemně poprášit moučkovým cukrem.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest