5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Občas nemusí být na přípravu večeře mnoho času ani energie. Tento recept na bramborové závitky/karbanátky je taková rychlovka, která se dá připravit za pár korun bez větší námahy. Zde je tedy pokrm, který je nejen rychlý, ale i chutný. Příprava večeře po náročném dni tak může být zábavou.

Večeře je většinou posledním jídlem našeho dne, málokdy ale máme dostatek energie na to, abychom vymýšleli zdlouhavý chod. Ideálním řešením je tedy recept, který nezabere příliš času a přesto nás výsledný pokrm dokáže zasytit. Přesně tyto požadavky splňuje recept na bramborové závitky plněné šunkou a sýrem.

Zdroj obrázku: pexels.com, Hlavní ingredience potřebná na bramborové závitky

Recept na Bramborové závitky plněné šunkou a sýrem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 osoby
Rychlý a chutný recept na nejen večeři – bramborové závitky plněné šunkou a sýrem

Potřebné vybavení

  • 2 Misky
  • Nůž
  • Hrnec
  • Pánev
  • Šťouchadla na brambory

Suroviny

  • 700 gramů brambor
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 100 gramů šunky
  • petržel

Ingredience potřebné na obalování

  • 2 vejce
  • strouhanka

Postup 

  • Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  • Připravené brambory uvaříme v hrnci s vodou do změknutí.
  • Měkké brambory přendáme do mísy, kde je za pomoci šťouchadla rozmačkáme.
  • K bramborám přidáme nasekanou petržel a 100 g nastrouhaného sýra.
  • Plátky sýra a šunky nakrájíme na proužky.
  • Připravíme si dvě misky, v jedné budeme mít strouhanku, ve druhé rozmícháme vajíčko.
  • Ze směsi brambor vytvoříme karbanátky. Do každého vložíme dva plátky sýra a dva plátky šunky. Přikryjeme dalším karbanátkem a vytvoříme váleček.
  • Válečky postupně obalíme, nejprve ve vejci, poté ve strouhance.
  • Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  • Výsledné karbanátky podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Bramborovou směs je možné dochutit oblíbeným kořením.
  • Koření je možné přidat také do strouhanky.
  • Po usmažení doporučujeme umístit karbanátky na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje. 
Cena: 80 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brambory, smažení, šunka, sýr


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest