Občas nemusí být na přípravu večeře mnoho času ani energie. Tento recept na bramborové závitky/karbanátky je taková rychlovka, která se dá připravit za pár korun bez větší námahy. Zde je tedy pokrm, který je nejen rychlý, ale i chutný. Příprava večeře po náročném dni tak může být zábavou.
Večeře je většinou posledním jídlem našeho dne, málokdy ale máme dostatek energie na to, abychom vymýšleli zdlouhavý chod. Ideálním řešením je tedy recept, který nezabere příliš času a přesto nás výsledný pokrm dokáže zasytit. Přesně tyto požadavky splňuje recept na bramborové závitky plněné šunkou a sýrem.
Recept na Bramborové závitky plněné šunkou a sýrem
Potřebné vybavení
- 2 Misky
- Nůž
- Hrnec
- Pánev
- Šťouchadla na brambory
Suroviny
- 700 gramů brambor
- 200 gramů tvrdého sýra
- 100 gramů šunky
- petržel
Ingredience potřebné na obalování
- 2 vejce
- strouhanka
Postup
- Připravené brambory uvaříme v hrnci s vodou do změknutí.
- Měkké brambory přendáme do mísy, kde je za pomoci šťouchadla rozmačkáme.
- K bramborám přidáme nasekanou petržel a 100 g nastrouhaného sýra.
- Plátky sýra a šunky nakrájíme na proužky.
- Připravíme si dvě misky, v jedné budeme mít strouhanku, ve druhé rozmícháme vajíčko.
- Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Výsledné karbanátky podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Poznámky
- Bramborovou směs je možné dochutit oblíbeným kořením.
- Koření je možné přidat také do strouhanky.
- Po usmažení doporučujeme umístit karbanátky na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje.