5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

V chladných dnech, kdy se brzy stmívá a teplota klesá, není nic příjemnějšího než se zahřát šálkem dobrého čaje. A když je ten čaj byl plný čerstvého ovoce, tak vás svojí chutí a vůní odnese do světa pohody a relaxace. Uvařte si tento čaj z brusinek, pomerančů, jablek a skořice. Kombinace těchto surovin vás zahřeje na těle i na duši.

Brusinky jsou malé červené bobule, které jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty. Jejich lehce kyselá chuť dodává čaji zajímavou svěžest. Brusinky jsou také známé pro své blahodárné účinky na imunitní systém, což je v zimních měsících obzvlášť cenné.

Další složkou čaje je pomeranče. Pomeranč je významný pro svůj obsah vitamínu C. Pomeranč dodává čaji sladkost a jemnou citrusovou vůni.

Jablka jsou klasikou mezi podzimním ovocem, jejich chuť nikdy neomrzí. Při zahřátí uvolňují jablka svou sladkost, a tak dokonale doplňují ostatními ingredience.

Skořice je koření, které zahřívá a také dodává čaji hloubku a komplexnost. Její lehce kořeněná vůně přináší pocit klidu a relaxace. Skořice je známá svými protizánětlivými vlastnostmi a podporou metabolismu.

Cooky.cz: Čaj z čerstvého ovoce

Recept na Čaj z čerstvého ovoce

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut

Potřebné vybavení

  • prkýnko
  • Nůž
  • konvici na čaj

Suroviny

  • 1 ks pomeranč (na plátky nakrájený)
  • 1 ks jablka (nakrájené na čtvrtky)
  • 100 g brusinek (čerstvých)
  • 1 ks citron (šťáva z citronu)
  • 2 lžíce medu
  • 1 litr horké vody
  • čaj zelený/černý (volitelné – není nutné )
  • 1-2 ks celé skořice

Postup 

  • Příprava tohoto čaje je jednoduchá a rychlá. Uvaříme si vodu.
    Mezitím co se vaří voda, dáme do připravené konve na čaj čerstvé brusinky, na plátky nakrájený pomeranč a jablko. Přidáme skořicovou kůru, citronovou šťávu a vše necháme louhovat deset minut. Dosladíme medem.
    suroviny na čaj

    Cooky.cz: Suroviny na přípravu čaje

  • Kdo chce víc výrazný čaj, může si přidat sypaný/sáčkový černý nebo zelený čaj.
  • Čaj je výborný i bez přidaného čaje.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Nápoje
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brusinky, čaj, jablka, pomeranč, skořice



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest